En rekke illsinte passasjerer har tatt kontakt med BA, og forteller at de onsdag ble frakjørt av danskebåten MS «Bergensfjord».

– Det sitter 40-50 mennesker her som er fly forbanna, sier Per Flytlie, som er en av de uheldige.

Fjord Line forteller at det skjedde en svikt i kommunikasjonen mellom mannskap i båten og dem på land, som gjorde at passasjerene som ikke reiser med bil ble frakjørt. De reisende får beskjed om at de får refundert reisen.

– Det settes opp to busser som frakter dem som ønsker til Stavanger, så kan de gå på skipet der. Alle får selvsagt igjen pengene for reisen, selv om de velger å reise videre. Alle får dessuten en verdisjekk, skriver Flemming Hofmann Tveitan i Fjord Line til BA.

Selskapet opplyser at 60 passasjerer ble forlatt. En av dem beskriver det som en komisk scene.

– Det er bare å beklage på det sterkeste og vi legger oss naturligvis dønn flate. Her har det vært en grov kommunikasjonssvikt og dette ble oppdaget da kapteinen vurderte at det var for sent å snu, skriver Hofmann Tveitan i Fjord Line.

– Så båten la fra kai

– Dette er helt utrolig, surrealistisk egentlig. Det skal jo ikke gå an å dra herfra uten å ta med passasjerene. Her er det noen som ikke har gjort jobben sin, sier passasjer Per Flytlie på kaien til BA.

Han skulle vært om bord sammen med seks andre, og de skulle etter planen til Danmark. Han er ikke interessert i å ta bussen til Stavanger.

– Plutselig så vi at båten la fra kai, og på kartet så vi at den var under Sotrabroen. Først tenkte vi at det kunne være en øvelse eller noe, sier Flytlie, som legger til at han aldri har opplevd eller hørt om liknende tidligere.

Han sier de ikke fikk beskjed om å gå om bord i båten.

– Her får vi bare uklare meldinger. Der virker ikke som om det er noen plan for å snu båten heller, sa han til BA like etter klokken 1330.

– Kunne snudd

– Jeg har fått høre fra vennene våre om bord at mannskapet visste om at vi mangler da de gikk fra kaien. Det er helt utrolig arrogant at de da ikke snur. De kunne lett ha snudd på Byfjorden, sier Stein-Erik Hansen.

Reisende Bertil Syversen er enig.

– Da hadde de kanskje blitt en time forsinket eller noe sånt. I stedet skal de sende oss med buss, det tar jo mye lenger tid. For vår del er det helt uaktuelt å ta bussen, sier han til BA.

– Noen fra mannskapet må nok ha visst. Problemet/tabben eller rutinesvikten om du vil, er at kapteinen ikke er varslet tidsnok til å avbryte avgangen. Jeg vet enn så lenge ikke tidspunkt for når broen fikk beskjed, skriver Flemming Hofmann Tveitan i Fjord Line til BA.