Gå til sidens hovedinnhold

Ketil trenger ikke bekymre seg over resultatene. Han har allerede vunnet.

Landslaget må kjempe for å vinne håndballfesten i Bergen. For Ketil Helle og Åsane Håndball er arrangementet en suksess før start!

Den norske damelandslaget i håndball møter tøff internasjonal motstand i en firenasjonersturnering der kampene spilles torsdag, lørdag og søndag i Åsane Arena.

For at arrangementet i det hele tatt skal fungere har Åsane Håndball 70 frivillige i sving i løpet av de tre kampdagene, i tillegg til opp- og nedrigging. De får også hjelp fra omkring 50 frivillige fra Tertnes Håndball Elite.

En helt ny hverdag

Dugnader er noe medlemmene og foreldre til spillere i Åsane Håndball må gjøre seg vant med, for etter at klubben med omkring 400 medlemmer flyttet til Åsane Arena, står dugnadsoppdragene i kø. I hvert fall om en sammenligner med tiden da de holdt til i Åsanehallen, noen steinkast unna.

– Vi har jo aldri vært i nærheten av å ha en sånn dugnadsgjeng på landskamper i håndball, og vi hadde jo ikke hatt landskamper uten denne arenaen, sier daglig leder Ketil Helle og skuer over den kampklare hallen der de norske håndballdamene skal spille foran 2000 tilskuere torsdag, lørdag og søndag.

I tillegg til dugnadsoppdrag i forbindelse med landskampene har klubben jevnlig oppdrag fra håndballregion for andre turneringer. I tillegg har de tre egne cuper.

– Det kommer til å bli merkbart mer dugnad, og dermed mer penger i klubbkassen. Den muligheten hadde vi aldri fått uten dette nye anlegget, slår Helle fast.

Og den daglige lederen melder om at det ennå ikke har vært noen problemer med å skaffe folk som vil delta på dugnad til nå.

– Nei, jeg tror enkelte har vært litt sulteforet på det faktisk. Etter korona, ler han.

Aner ikke hva de tjener

Men også med dugnadsånden gir han hallen mye av æren for den positiviteten han møter.

– Vi ser at folk samler seg på anlegget. De kommer ikke bare på trening. Folk spiser i kafeteriaen, trener på vektrommet og bare henger sammen. Det er blitt mye mer sosialt å være håndballspiller og foreldre til dem i Åsane. Dersom ungene har det bra, er det også lettere for foreldrene å bidra på dugnad, mener Helle, som ble klubbens første daglige leder i historien da han gikk inn jobben for halvannet år siden.

Målet er ikke bare å øke dugnadsinntektene.

– Vi er 400 medlemmer nå, men i løpet av noe år håper vi å være rundt 600, sier Helle.

Også i Tertnes Håndball Elite står man klar til å ta i et tak på dugnadsfronten i den nye hallen. Under landslagsturneringen nå får Åsane og Tertnes en del av kiosksalget som betaling for innsatsen. Ingen vet helt hva det betyr i kroner og øre før turneringen er over.

– Det er et løft for oss som klubb å være med på dette, og alt fra spillere til foreldre er med på dugnaden, forteller daglig leder i Tertnes Håndball Elite, Marit Brox.

PS! Alle de frivillige koronatestes før de slipper inn i hallen.