Hylles etter å ha gitt vekk pokalen til lille Harvey

Politimannen Rodrigue Nzoyibuka fra Bergen ga fra seg pokalen etter seieren i Irish Open til lille Harvey. Nå hylles han på sosiale medier.

Politimannen Rodrigue Nzoyibuka fra Bergen ga fra seg pokalen etter seieren i Irish Open til lille Harvey. Nå hylles han på sosiale medier. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Da jeg så at denne lille gutten satt der og gråt helt alene, gjorde det noe med meg, sier den bergenske kickbokseren Rodrigue Nzoyibuka (36).

DEL

I helgen var bergenseren – som til daglig er politmann i Bergen – på World Cup-stevnet Irish Open i Dublin. Her gjorde han rent bord og tok hjem seieren i 91-kilosklassen.

Pokalen tok han derimot aldri med seg hjem til Bergen. Den ga han nemlig fra seg til en guttunge ved navn Harvey!

Lovet bort pokalen

Da Nzoyibuka varmet opp til sin kamp, la han nemlig merke til gutten. Han satt mutters alene i et hjørne og gråt.

– Han hadde tapt sin kamp og var veldig lei seg. Du kunne se hvor mye det betydde for ham. Det gjorde noe med meg å se ham slik, sier 36-åringen, som er far selv.

– Jeg gikk bort til ham og prøvde å trøste ham. Og så ga jeg ham et løfte: Jeg sa at hvis jeg vant min kamp, så skulle han få pokalen min.

Som sagt, så gjort. Nzoyibuka gjorde jobben i ringen og innkasserte sin andre stevneseier på under én måned. Men den irske unggutten var forsvunnet som dugg for solen. Etter nitid leting, fant han til slutt Harvey og hans foreldre. Pokalen ble overrakt som lovet.

– Betyr mer enn seieren

– Han ble helt satt ut og ville først ikke ta imot. Foreldrene ble helt satt ut også. Han ble utrolig glad og tok til slutt imot pokalen. Forhåpentligvis har han fått et minne for livet, sier 36-åringen.

Nzoyibukas trener, Felipe Valdes Carter, tok et bilde av pokaloverrekkingen, og det hele ble delt i sosiale medier. Siden har historien blitt hyppig delt. Dagen etter hadde 6000 fått med seg historien på Facebook. Også det internasjonale kickboksingsforbundet delte historien, noe som gjorde at historien til slutt nådde foreldrene.

«Ord kan ikke forklare hvor takknemlig vi er for din vennlige gest. Du er en ekte gentleman. Det har gitt ham et minne å dyrke for alltid», skriver guttens far til Nzoyibuka på Facebook-siden til det internasjonale kickboksingforbundet.

– Kickboksing handler ikke bare om slag og spark, det handler også om å ha omtanke for andre. Den pokalen betyr mer for ham enn for meg, sier Nzoyibuka.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken