Paul Walker gjør en grei jobb som den sympatiske undercoverspaneren vi for så vidt kjenner fra «Fast & Furious»-filmene. Han råkjører med en Mustang her, men det er ikke bilene som er i fokus. Det er hvordan man takler den økende kriminaliteten i storbyen.

Detroits politikere har sin løsning, en mur rundt lovløse Brick Mansions. Der regjerer gangsteren Tremaine, utfordret av Lino i parkourmester David Belles skikkelse. Det gir skikkelig luftige actionscener og slåsskamper, der det meste er mulig med et sprang. «Brick Mansions» er en remake av ti år gamle franske «District B13», også forfattet av Luc Besson.

Det er blitt en primal actionfilm, der det er mye mann mot mann-kamp og våpen kan nøytraliseres med kroppen. Til tider er den også «over the top» når slitne helter er raskere enn snikskyttere.

SKITTENT SPILL

«Brick Mansions» prøver å være noe mer enn en lettbent actionfilm i skildringen av spillet mellom kriminelle, politi og politikere når en bombe begynner å tikke. Hvem er egentlig verst? Ringreven Besson har noen gode vrier, men skikkelsene får ikke nok kjøtt og blod til at det røsker tak i deg.

Den legendariske Wu-Tang Clan-rapperen og produsenten RZA har de beste replikkene som skurken Tremaine. «I'm gonna kill both the sheriff and the deputy» er blant de minneverdige. Men heller ikke han blir skummel nok til at seeren får gåsehud.

David Belle har ikke så mange replikker, men tar det igjen med hopp gjennom tak og vegger, fra bygning til bygning. Vi får en følelse av friheten parkour gir. Og det er en kul ting.