Indonesiske «Serbuan maut» («The Raid», 2012) er noe av det mest tettpakket voldelige vi er blitt servert i kommersiell innpakning.

Og heller ikke i oppfølgeren går det særlig pent for seg.

For walisiske Gareth Evans (manus, klipp og regi) har som rettesnor å ta livet av brorparten av de påmeldte i filmene sine. På så spektakulært vis som filmatisk mulig.

Og han har fantasi.

Den har sitt utgangspunkt i asiatisk kampkunst, men byr mer enn gjerne også på spesialverktøy.

Denne gang er Evans antakelig svært fornøyd med en snerten hammer-beib som er ugrei å møte, og en baseball-killer som ber offeret om å gi ham ballen tilbake om han bommer.

Handling? Jo da, og den bidrar til at det er vanskelig å avvise Evans' voldsorgier som bare det. Dessuten har han et formspråk, særlig i foto, klipp og lyd, som fascinerer. Og kanskje enda verre, det fenger.

Vår mann, last man standing fra sist, politimannen Rama (Iko Uwais) er tilbake. For å få bukt med og hevn over de nådeløst voldelige, kriminelle kartellene i hovedstaden Jakarta, går han undercover.

Etter to år under ampre fengselsforhold, har han tillit fra medfangen Uco, kartellkongen Banguns utålmodige sønn.

Siden går det bokstavelig slag i slag, skudd i skudd, drap i drap, til vår mann leverer filmens treffende sluttreplikk. «Jeg er ferdig nå!».

Det er ikke å røpe for mye. For fansen vet at Gareth Evans allerede er i gang med å finne flere å drepe i «The Raid 3».

Men er det ikke nok nå? For om dette er aldri så stilistisk og fascinerende, er vi også mer enn forsynte etter disse to og en halv timene. Og det er kanskje det urovekkende her.

At volden blir kjedelig å se på.