Den andre Karsten og Petra-filmen er et hakk bedre enn den første. Den tar opp både uvennskap og bekymringer, og byr på et utrolig skistunt.

FRYKTER SKILSMISSE

Den første filmen om bestevennene Karsten og Petra var underholdende, men i overkant idyllisk. Her er det endelig noen som krangler og er sure, noe som er gjenkjennelig for både barn og foreldre.

Karsten er bekymret for at moren og faren skal gå fra hverandre, men sier ingenting. Når Petra blir venn med en gutt som er flink til å gå på ski, blir Karsten enda mer lei seg. Og bare kosedyret Løveungen vet hva han sliter med.

UTROLIGE SKISTUNT

Rammen er helnorsk, med snø, skiløp og skihopping. Ungene fryder seg, men finner også ut at man ikke automatisk blir en mester i å stå på ski. Det må øving til. Mange barn vil nok la seg inspirere av sta og modige Petra og litt mer usikre Karsten.

Samtidig topper Karstens bekymringer seg, og det fører til et helt utrolig skistunt som regissør Arne Lindtner Næss skal ha ros for å få til. Selv om det er ut av denne verden. Men at barn kan få mange rare ideer, det kan jeg skrive under på.

FENGENDE MUSIKK

Filmmusikken er fengende, og hovedrolleinnehaverne Nora Amundsen og Elias Søvold-Simonsen har mye sjarm der de erklærer «bestevenner – for alltid!». Hvem ville ikke hatt en koselig bestefar som Ivar Nørve, som ikke sier et vondt ord?

De «levende» tøybamsene fra Tor Åge Bringsværds bøker har også en større rolle i denne filmen, og deres krumspring og luftige svev fungerer. Frøken Kanin og Løveungen bidrar også med litt humor.

«Karsten og Petra på vinterferie» tar opp vanskelige tema med omsorg og varme. Nå beveger filmserien for de minste seg i riktig retning. Ikke minst blir de voksne minnet på at «vondt i magen» kan bety så mye.