Hør på dette: Cormac McCarthy har for første gang skrevet et manus direkte for film. Ridley Scott regisserer. Michael Fassbender, Javier Bardem, Brad Pitt, Cameron Diaz og Penélope Cruz kler hovedrollene. Og det hele foregår i en lovløs sone i det trøblete grenselandskapet Juarez-El Paso. Det er så kult at det nesten gjør vondt.

Men de som hadde håpet på en slags moralsk oppfølger til mesterverket «No Country for Old Men» (2007), vil bli skuffet. Selv om alle elementene er på plass, er det tydelig at McCarthy selv kanskje har fått litt for stor påvirkning på det filmatiske sluttresultatet.

Kort fortalt handler «The Counselor» om en advokat (Fassbender) som involverer seg i en narkotikahandel han ikke aner rekkevidden av. Det som skulle bli kjappe millioner inn, utvikler seg til et mareritt. For i dette miljøet er det ingen logiske regler. Og ingen gråter over døde kropper.

Det handler om grådighet, vold, død, sex og menneskers primalinstinkter. Og om dynamikken mellom menn og kvinner.

Her dør ingen på sentimentalt maner. Og helter finnes ikke i McCarthys gener. Det er mer en eksistensiell thriller enn noe som fremkaller spenningsgys. Folk prater og prater. Ofte underholdende. Noen ganger stopper handlingen regelrett opp.

Men du kjeder deg aldri. Dette er en type voksenfilm man sjelden ser. Som ikke følger noen formler.