Terningkast 1: Kalde føtter

Artikkelen er over 13 år gammel

Norsk filmfond holdt på å få kalde føtter da de så manuset til denne filmen. hadde de bare fulgt det instinktet, så vi hadde sluppet dette makkverket.

DEL

OK, selvsagt er det en uhøytidelig, rølpete komedie. Men det får likevel være grenser. Til og med «American Pie»-filmene gjør et minstemål ut av karaktertegning og situasjonsoppbygging før de pøser på med gags. Men det bryr ingen seg om her.

Muligens skal man gi litt slakk for skuespillere som er plukket ut på Idol-TV. Men det gjør ikke saken bedre at manuset virker som om det blitt sammenrasket på omtrent samme måte.

Kalle kommer tilbake fra USA søkklastet med penger etter å ha funnet opp wunderbaum med smak. Bare for å oppdage at barndomsvennen Christer har kommet ham i forkjøpet med å fri til stedets flotteste dame Trine. Men Kalle vet akkurat hvilke svakheter han skal utnytte, slik som Christers problemer med tidlig sædavgang.

Ingen gags er for tåpelige – her er spy-gags, improvisert dildo som forsvinner inn i kroppslige hulrom-gags, overkåte foreldre-gags, i det hele tatt opptrinn etter opptrinn som har som eneste hensikt å overgår det forrige i plumphet.

Det virker som om den eneste instruksjonen regissøren har gitt skuespillerne er «jo teitere, jo bedre». Akkurat det har han lykkes med. Men det er også det eneste han har lyktes med.

Artikkeltags