Legobyggverk trylles frem på null komma niks av heltene i «Legofilmen», byggmesterne. Filmen har både en dæsj av «Ringenes Herre», «Star Wars» og «Matrix», der den sender en streit bygningsarbeider ut på eventyr.

GLATT MEDIAMOGUL

I bunn og grunn er «Legofilmen» en skrekkvisjon av hvordan samfunnet ville vært hvis alt var strømlinjeformet og laget etter bruksanvisninger. Det minner faktisk litt om, vel, Amerika.

Den onde Lord Business er som en glatt mediemogul med Darth Vader på innsiden, som truer med å lime sammen legoklossene for å oppnå sin perfekte visjon. Som i alle eventyr er det en profeti og en trollmann her. Den som finner motstandsbrikken kan forpurre Lord Business' planer.

Både byggmesterne og den onde lorden får seg en overraskelse der.

INNBILSK BATMAN

Det fine med «Legofilmen» er at filmskaperne gir god plass til humor for liten og stor. Her møter du både en frekk og innbilsk Batman, en schizofren slem og snill snut, og helter som Wonder Woman, Gandalv og Han Solo. Samtidig er arbeideren Emmets ideer skikkelig nerdete.

Det kan bli vel mye skytescener, og «Legofilmen» mister litt kraft når vi hopper ut av legouniverset og møter «Mannen ovenpå».

Budskapet er overtydelig: Voksne må lære seg å leke igjen. Men du verden så moro det er å brase gjennom legoverdenene med en slem snut i hælene.