«Saving Mr. Banks» er historien hvordan mannen bak en hel generasjon animasjonseventyr, Walt Disney personlig, måtte ned på knærne for å overtale en sta og gretten, engelsk kvinne.

Det handler om hvordan familieklassikeren «Mary Poppins» så dagens lys, etter at Walt Disney (Tom Hanks) allerede hadde brukt tyve år på å overtale forfatteren P.L. Travers (Emma Thompson) for å få tilgang til filmrettighetene. Hun holdt lenge tilbake, viser det seg, ikke bare fordi hun hadde et nært forhold til sine karakterer, men også fordi historien hadde en sår bakgrunn i hennes egen oppvekst.

I alle fall om man skal tro filmen.

Det er Disney-selskapet selv som står bak, og ikke uventet klarer man, selv med en hovedperson som «hater animasjon», å forsterke mytologien omkring selskapet. Akkurat det blir likevel aldri spesielt plagsomt. For dette er en engasjerende historiefortelling som ligger bak, om den er aldri så mye tilsatt «en teskje sukker». Det er engasjerende fordi dragkamper mellom den sta forfatteren, og filmmogulen som er vant til å få det som han vil, har mange særtrekk som gjør dette til noe mer enn en ordinær familiefilm.

Ikke minst er det Emma Thompson og Tom Hanks som løfter denne gjenfortellingen av et stykke Disney-historie. Hun med en pågående energi midt i sin britiske stivhet, ham like bestemt men også likandes. Slik det kan være behagelig å forstille seg onkel Walt, selv om han trolig var en del tøffere i virkeligheten.