En fargesprakende, psykedelisk, syrete og forfriskende eksentrisk oppfølger til den fem år gamle forgjengeren «Det regner kjøttboller». Denne gøyale 3D-animasjonen ser ut til å ha dratt litt inspirasjon fra både «Jurassic Park», «Muppet Show» og «Yellow Submarine».

TYNNERE HISTORIE

Regien er overlatt til Cody Cameron og Kris Peran, som ser ut til å ha rikholdig erfaring når det gjelder sanseutvidende kjemiske substanser. Fremfor å basere historien på ekteparet Judi og Ron Barrets barnebok-oppfølger «Pickles to Pittsburgh» har Sony Pictures Animation valgt å fortsette eventyret i en helt annen retning.

Historien er betydelig tynnere og mer ufokusert denne gangen, men tempoet er like frenetisk.

ARTIGE FIGURER

Filmen tangerer også forgjengeren når det gjelder fantasifullt design, fargesprakende miljøer og artige figurer. Toeren fortsetter bare noen minutter etter at den første sluttet: Mens den unge geniet Flint Lockwood har klart å redde det lille øysamfunnet Swallow Falls fra en spiselig naturkatastrofe.

Flints vidundermaskin forvandlet vann til mat, men skapte samtidig sur nedbør med overdimensjonerte matretter.

Øyen har gått gjennom en forunderlig forandring siden sist – og er nå befolket av livs levende mat!

Filmen har et sympatisk dyrevernsbudskap oppe i all den maniske galskapen. Dataanimasjonen er like smidig som særegen, og humoren og oppfinnsomheten er helt på høyde med første film.