I år 2086 ble jorden angrepet av en rase romvesener kalt Formics; insektliknende skapninger som gjorde et helhjertet forsøk på å kolonisere kloden vår. Mange millioner mennesker døde, og kun den heltemodige innsatsen til en ung jagerflyger ved navn Mazer Rackham forhindret at hele befolkningen ble utryddet.

BARNESOLDATER

Femti år senere lever folket i konstant beredskap, i frykt for at Formics-rasens krigsflåte en dag vil vende tilbake. Myndighetene overlater krigføringen til barn og ungdom; som trenes opp i kampsimulatorer og lever under streng militær kontroll.

Obersten Hyrum Graff (Harrison Ford) er på jakt etter en ung leder som kan gjenta bedriftene til Mazer Rackham, og har stor tro på tolvåringen Ender Wiggins (Asa Butterfield).

SPENNENDE MYTOLOGI

I hovedrollen er han er tilstrekkelig spinkelt bygget til å se ut som en harmløs tolvåring, men atletisk og intelligent nok til å overbevise som ung lederskikkelse.

I tillegg til Sir Ben Kingsley, så viser Harrison Ford en såpass solid innsats at tanken på at han i en alder av 71 snart vender tilbake som Han Solo ikke lengre virker så avskrekkende.

Det er tvilsomt om «Ender’s Game» blir et fenomen på linje med «Hunger Games» og «Harry Potter», men dette er fortsatt en særpreget, seriøs sci-fi-film med spennende mytologi som med hell kan utvikles i flere filmer.