Vince har spilt samme rollefigur altfor mange ganger etter suksessen med «Old School» (2003): Den slaskete motormunnen som har problemer med å vokse opp, er allergisk mot ansvar og er nødt til å bevise at han er moden for et seriøst forhold.

DYRKER DOP

I «Delivery Man» er han den middelaldrende slubberten David Wozniak, en profesjonell «fuck up» som leverer kjøtt for familiens slakteri, dyrker marihuana i stuen og skylder kriminelle elementer 100 000 dollar.

David reagerer med taus frykt da kjæresten Emma (Cobie Smulders) avslører at hun er gravid, så du kan forestille deg sjokket da fyren oppdager at han allerede er far til 533 barn fra før av.

IVRIG SPERMDONOR

På begynnelsen av nittitallet var David en ivrig spermdonor under dekknavnet «Starbuck», som ble benyttet så flittig av fruktbarhetsklinikken at han uvørent har fostret et vanvittig antall avkom.

Nå har 143 av de voksne barna gått til felles søksmål for å få vite identiteten til sin biologiske far, men David føler seg ikke parat til å være pappa for et eneste barn.

Historien har flere snodige elementer som utfordrer troverdigheten, og hele premisset raser sammen hvis du tenker for mye igjennom det. Men for all del, kjøper du konseptet er dette en høvelig velfungerende «feel good»-film, som er langt fra så (host) klissete som man kunne ha fryktet.