Gå til sidens hovedinnhold

Aases rause gavesjekk

81-åringens store overraskelse:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hun har fulgt Omsorgssenteret for kvinner fra før det ble til. I går kom hun med gavesjekk på nesten 22.000 kroner!

– Jeg har hatt et godt liv, uten store problemer i egen familie. Derfor vil jeg gjerne gi noe til de som ikke har det så greit, sier Aase Carlsen.

20-årsjubileet

Den spreke 81-åringen har gitt gaver til Omsorgsbasen for kvinner i rus- og prostitusjonsmiljøene tett siden det startet for 20 år siden. Derfor var hun også til stede da 20-årsjubileet ble markert i går.

– Da jeg ble 60 år opprettet jeg et fond. Siden har jeg oppsøkt basen hver lille julaften og oversendt en gavesjekk på Sparkjøp på 6000 kroner. Så har jeg gjerne hatt med litt ekstra som julegave, røper hun.

Hun nevner konfekt, sjampo «og slikt», julekaker og julemat. Da ordfører Marte Mjøs Persen og styreleder i Bymisjonen, Rune Skjælaaen, hadde hyllet det svært nødvendige hjelpetiltaket, var det Aase som tok ordet og overleverte resten av pengene som sto igjen i fondet hun opprettet for 20 år siden. Det ble 21.675 kroner.

Jobbe i Bymisjonen

–Hvordan startet engasjementet ditt for kvinner i nød?

– Det startet en vinterkveld da jeg traff to jenter på Strandkaien som spurte etter penger til bussen hjem. Jeg tilbød meg i stedet å kjøre dem. Da vi kom hjem til den ene åpnet faren vinduet og skrek ut til datteren at hun skulle komme igjen når hun var edru. Da tenkte jeg at jammen har ikke menn nok av steder å oppsøke når de er i nød. Men kvinner hadde ingen steder, forteller Aase.

Den aktive damen var nylig omtalt i BA da hun som 81-åring (!) gikk av med pensjon etter å ha jobbet med inkasso i 65 år.

Men tro ikke at Aase har tenkt å hvile på laurbærene.

– Jeg tenkte jeg skulle spørre om jeg kunne begynne å arbeide på Kirkens Bymisjons servering i første etasje her, røper hun overfor BA.

Er forbilder

Både ordfører Marte Mjøs Persen og styreleder Rune Skjælaaen hyllet de ansatte under jubileumsfeiringen i går formiddag.

– Omsorgsbasen er forbilder for meg, den er viktig for at Bergen skal være en raus og trygg by. Jeg håper dere holder det gående i minst 20 år til, sa ordfører Persen.

Kommentarer til denne saken