(Nettavisen): De norske jentene nyter stor suksess på banen i det pågående EM-mesterskapet i Slovenia.

Men det går også godt på hjemmebane, hvor flere har møtt sin «bedre halvdel» i et kjent miljø.

Nemlig med hjelp av håndballen.

– Jeg skal innrømme at jeg aldri hadde trodd at jeg ville ende opp med en håndballspiller, men tydeligvis passer det veldig godt, ler Nora Mørk.

Mørk: – Forståelse og respekt

Da Nettavisen spør om grunnen til at det er en så stor andel på landslaget som har funnet lykken med andre håndballspillere, har flere av Norges-damene en relativt lik forklaring.

– Mange vet hvem hverandre er, og man krysser veier litt lettere i en mindre idrett. Jeg tror det fungerer så godt fordi man har de samme interessene, og man forstår hva det innebærer å være toppidrettsutøver, forteller Mørk som har vært sammen med den svenske GOG-spilleren Jerry Tollbring i over et år.

– Jeg vil tro det blir en god del tid fra hverandre også?

– Det er ikke bare å dra på mesterskap, og være borte i lengre perioder. Det blir jo mye reising i det «yrket» her, og da hjelper det naturligvis at man vet litt hva man går til.

Norges store stjerne byttet klubb fra Vipers Kristiansand til Team Esbjerg, og har tidligere innrømmet at nærhet til kjæresten var en av grunnene.

– Det fungerer veldig bra, og mye av grunnen til det er fordi vi er like på veldig mye. Vi har forståelse og respekt for at ting tar tid, og at hverdagen vår er som den er.

Hjelper hverandre

Flere av de andre landslagsspillerne deler også samme interesse som sin partner. Blant annet Stine Bredal Oftedal, Ragnhild Valle Dahl, Stine Ruscetta Skogrand og Henny Reistad har alle en annen håndballspiller på hjemmebane.

De to sistnevnte mener det har vært naturlig å finne en som også driver med det samme.

– Håndballverden føles ikke akkurat så veldig stor, så det er ofte ganske lett å finne noen med de samme interessene som deg selv. Det er der man ser litt først, for man har ikke så mye tid i hverdagen. Samtidig vanker man litt i samme vennegrupper, og møtes via andre venner. Da er det lettere å havne i kontakt med noen, enn på byen hvor vi aldri er, smiler «sensasjonen» Henny Reistad, som har funnet lykken med Silkeborg-spiller Aksel Horgen.

Hun forteller til Nettavisen at de to fremadstormende spillerne bruker hverandre i det daglige for å snakke håndball.

– Jeg synes det er definitivt flere fordeler enn ulemper, og akkurat nå er det bare deilig å kunne snakke med en uten å måtte forklare hva det handler om. Han er veldig forståelsesfull.

For Stine Ruscetta Skogrand har hun vært i et par med landslagsspiller Eivind Tangen i en årrekke, og har nå også to sønner sammen. 29-åringen fødte sin andre sønn for litt overkant av fire måneder siden, og har han med til mesterskapet:

– Det er et mindre miljø enn fotballen, så man finner muligens hverandre litt lettere. For vår del gikk vi på toppidrettsgymnaset sammen, og ble kjent der. Det kan hende det er tilfeldig, men samtidig er det nok ikke helt det heller.

Onsdag venter siste kamp i hovedrunden for Norge, mot «erkerival» Danmark. Thorir Hergeirssons gjeng er allerede klare for semifinale, men trenger seier for å gå til semifinale som vinner av gruppen.