Mens BIT20 Ensemble String Quartet gjorde seg klar til å innta scenen, ble salen fylt av forventningsfulle gjester. Kvelden startet i tredje etasje, og fortsatte nedover til andre og første etasje.

Borealis er i gang med sin 19. utgave, og det er arrangementer flere steder i byen frem til søndag.

På programmet sto også RAGE Thormbone og Nothing Personal, som presenterte eksperimentelle lyder for musikkglade gjester.

Jobber som frivillig

På første rad satt Trine Vangen fra Bømlo. Hun kom til Bergen for å jobbe som frivillig på festivalen, og bor nå hos venner slik at hun kunne komme hit.

– Jeg har gledet meg veldig til disse dagene. Jeg er veldig glad i musikk og har sett fram til denne opplevelsen, forteller Vangen til BA og fortsetter:

– Jeg har jobbet som frivillig for fire år siden også, så jeg ser frem til mye overraskelser disse fem dagene.

Et høydepunkt hun trekker frem foregår på søndag. Da skal bergenske Niilas fremføre musikk for svømmende lyttere på Nordnes Sjøbad.

– Det er mye som skjer. Etter disse tre konsertene i kveld skal jeg videre til to nye morgen, avslutter Vangen.

Bergensfestival rammes av koronaviruset

Første gang

To andre som har funnet veien til Kulturhuset i Bergen er Heidi Støa og Jordan Howie.

– Det er veldig interessant å få oppleve en smakebit av musikken, da vi ikke har vært på en slik festival før, forteller Støa til BA.

Hun og samboeren har nettopp flyttet til Norge, da han opprinnelig er fra Canada.

– Jordan jobber som frivillig på festivalen, noe som gjør at vi får vært med mye, forteller Heidi.

For de som ikke har anledning til å komme, kan en i år også få med seg noe av festivalen fra sofakroken, der flere arrangementer blir filmet på nett.