BERGEN HÅNDBALL - DRAMMEN 25-37

HAUKELANDSHALLEN (BA):– Jeg vet det er tøft, men jeg håper virkelig de klarer seg. Jeg liker tanken med deres nye satsing og jeg har alltid sett på Bergen som en håndball-by, sier Drammen-trener Kristian Kjelling til BA, om motstanderne han og laget hans akkurat har sendt et steg nærmere nedrykk.

– Jeg håper virkelig at de får snudd om på det hvis de rykker ned og klarer å løfte seg. Det er mange dyktige i klubben, fortsetter han.

Tabelljumboen leverte 30 kruttsterke minutter, men så tok Drammen fullstendig over i 2. omgang og vant til slutt fullt fortjent 37-25 i Haukelandshallen.

Håpet om overlevelse er i ferd med å svinne.

– Jeg har sagt flere ganger at de ligger ufortjent der nede med noen kamper som har gått imot og skader de har fått når de har hatt muligheten til å ta poeng. De har hatt mye motgang, og har en bedre tropp enn at de fortjener å ligge sist, sier Kjelling, som er overrasket over Bergens tabellplassering.

– Jeg synes de er bedre enn tabellen viser, men dessverre for bergenserne lyver ikke tall, sier han.

Alle Bergen Håndball-spillerne kan si opp kontrakten ved et nedrykk

Sterk førsteomgang

Til tross for to kamper uten tap (28-28 mot Sandefjord og 29-26 mot Haslum), var serietoer Drammen klare favoritter før onsdagens møte i Haukelandshallen da lagene møttes.

Bergen hadde med én kamp mindre spilt fem poeng opp til Haslum og sikker plass før runden.

Det var imidlertid et heltent hjemmelag som føk ut av startblokkene og holdt følge med storfavoritten. Scoringene kom fra flere hold og målene rant inn - men begge veier, uten at noen av lagene klarte å få ordentlig kontroll på forsvarsspillet.

Da 20 minutter var spilt av oppgjøret, ledet hjemmelaget 12-11, men de stoppet ikke der og fortsatte heller i samme spor.

Kantspiller Leander Seime var svært sentral i den første omgangen og scoret fire av hjemmelagets 18 mål til pause da Bergen kunne gå inn i garderoben med en tomålsledelse.

– Brutal stopp

Men det tok ikke mange sekundene av 2. omgang før gjestene hadde hentet inn Bergens ledelse og snudd kampen.

Hjemmelaget trøblet langt mer foran mål og storfavoritten fikk bedre og bedre kontroll på oppgjøret. De første 13 minuttene scoret hjemmelaget bare to mål og fikk se gjestene øke ledelsen mer og mer. Drammen-keeper André Bergsholm Kristensen stoppet stort sett alle avslutninger fra Bergen.

– Brutal stopp. Vi ga dem initiativet for enkelt og jeg er litt skuffet og irritert over at vi gjorde det, oppsummerer Bergen-trener Fredrik Ruud.

Vondt ble til verre av at en av bergensernes bunnrivaler, Haslum, vant sin kamp mot Fjellhammer onsdag kveld.

Fana tapte

Fana tapte 24–28 borte i eliteserien i håndball mot Storhamar, som ligger på sølvplass i serien. Etter en katastrofal start på kampen, der bergenslaget lå under 17–8 til pause, reiste Fana-damene seg i den siste halvtimen.

De vant 2. omgang 16-11, men det var ikke nok til å ta igjen ledelsen vertene hadde skaffet seg etter 1. omgang.

Tidligere Fana-spiller Emilie Hovden banket inn ti mål mot sine tidligere lagvenninner, mens Christiane Karlsen Alver ble toppscorer for Fana med syv mål for laget på 5.-plass i serien.

Bergen Håndball - Drammen 25-37 (18-16)

Eliteserien håndball, menn. Haukelandshallen 200 tilskuere. Dommere: Eivind Holager og Håkon Aksdal.

Bergen: Tord Vårdal - Leander Myklebust Seime 4, Fredrik Heskestad Clementsen 4, Jens Dolberg Plougstrup 4, Leif-Erik Brenne 3, Sondre Kvamme Skare 3, Ebbe Stankiewicz 2, Herman Bredal Oftedal 2, Sebastian Waage Mossestad 1, Marcus René Næss Soltvedt 1, Birk Hermann Inselseth 1, Marius Haugstvedt, Jarle Aragon Halden, Tobias Holm, Iben René Hvidtsten

Toppscorer Drammen: Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen 8 (5 str.).

Utvisninger: Bergen: 2 x 2 min. Drammen: ingen.

Saken oppdateres!