– Har tenkt på det i noen år

Eli Kari Gjengedal gleder seg til ny jobb i NRK (arkivfoto).

Eli Kari Gjengedal gleder seg til ny jobb i NRK (arkivfoto). Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå tar Eli Kari Gjengedal farvel med «drømmearbeidsplassen».

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I går ble det kjent at Eli Kari Gjengedal slutter som værpresentatør i TV 2 etter 12 år.

  • Nyheter

Fredag morgen sier Gjengedal til BA.no at gårsdagen ble meget spesiell.

– Det var vemodig og trist å si opp. Det gjorde jeg med tungt hjerte, og jeg skal etterhvert ta farvel med verdens beste arbeidsplass. Jeg har hatt drømmejobben i 12 år, sier Gjengedal.

KJEMPETRIST

TIlbakemeldingene fra kollegaer og seere lot ikke vente på seg da nyheten om jobbskifte ble kjent torsdag.

– Kollegaer synes det er kjempetrist at jeg skal slutte, og det kom noen tårer i går. Men da sa jeg bare til de andre jentene, at nå er arenaen deres, nå får dere større plass, smiler Gjengedal.

Seere har gitt uttrykk for at det er trist at hun skal slutte i TV 2, men at det skal bli kjekt å se henne på NRK i stedet.

– Og det er jo sånn jeg føler det selv, også. Det er trist å slutte i Storm, men kjempespennende å starte en ny epoke i livet mitt hos NRK. Jeg ser veldig frem til å være med å utvikle programserien, sier Gjengedal til BA.no.

STOR ÆRE

Nå skal hun altså jobbe i NRK Hordaland med en programserie om vær. Det var statskanalen selv som tok kontakt med 41-åringen, noe hun selv synes var stas.

– Det er en stor ære å bli spurt om å være med på dette. Det blir noe helt nytt for meg, selv om temaet fortsatt er vær. Jeg har tenkt noen år på at jeg kanskje skulle prøve noe annet, men det har ikke vært riktig å skifte beite før nå, sier Gjengedal.

FRISKT PROGRAM

Programserien som Gjengedal skal være programleder for, skal på luften høsten 2013. Foreløpig er det ikke mye som er på plass.

– Serien er under utvikling, og jeg vet ikke helt hva vi skal jobbe med ennå. Men jeg håper det blir et friskt program som er lærerikt og gir folk en god opplevelse. Jeg håper og tror det skal være rom for litt sprell og moro i NRK også, smiler Gjengedal.

I tillegg til å presentere været på TV2, er nemlig 41-åringen også kjent for en rekke stunt, blant annet sang hun værmeldingen for tre år siden, og i november i fjor meldte hun været i en romdrakt.

ALLTID ET TAP

Professor ved Institutt for informasjons- og medievitenskap på UiB, sier til BA.no at det alltid vil være et tap for en tv-kanal å miste en profilert medarbeider.

– Når en del av det som folk forbinder med en tv-kanal forsvinner, vil det alltid være et tap. Samtidig er det mange biter igjen som fortsatt vil være de samme. Derfor tror jeg ikke Gjengedals overgang til NRK vil ha noe å si for TV 2s popularitet, sier Gripsrud.

Artikkeltags