– Dette er en tradisjon vi er stolte av og som vi gleder oss til hvert år, sier sjefredaktør Sigvald Sveinbjørnsson.

Fremstående

Nå ber BA leserne om hjelp til å finne den personen som fortjener tittelen Årets Bergenser for 2017, slik de har gjort siden avisen delte ut den første prisen til Herborg Kråkevik i 1998.

Siden har både politikere, våre fremste artister, velgjørere og andre fremstående bergensere mottatt prisen når den har vært delt ut tett opp under jul hvert år.

En bedre by

– Alle kan foreslå kandidater til prisen Årets Bergenser. Prisen deles ut til en eller flere personer som gjennom sitt virke, profesjonelt eller privat, har gjort en ekstra innsats for å gjøre Bergen til en bedre by å leve i, sier Sigvald Sveinbjørnsson.

Han legger til at prisvinnerne må ha gjort en prestasjon som utmerker seg ut over det vanlige for å nå opp til den gjeve prisen.

Sjefredaktøren oppfordrer dem som har tips til hvem som bør bli Årets Bergenser 2017 om å sende en e-post til aaretsbergenser@ba.no innen 1. desember.

I e-posten må du skrive en kort begrunnelse for hvorfor nettopp personen(e) du foreslår fortjener å bli hedret.

Saken fortsetter under bildet.

 

Din favoritt

Som alltid deles prisen ut under en seremoni i Galleri Nygaten. I år er datoen satt til fredag 15. desember.

Prisen består vanligvis av et kunstverk.

Vinneren blir kunngjort på BAs nettside samme dag, og i papiravisen dagen etter.

Det er en egen jury i BA-redaksjonen, ledet av sjefredaktør Sigvald Sveinbjørnsson, som kårer Årets Bergenser.

Her ser du noen som kan vær aktuelle til å motta prisen.

Finner du ikke din favoritt?

Send forslag og begrunnelse

til aaretsbergenser@ba.no

Her er noen kandidater:

1. KANDIDAT: Jan Eggums suksess vil ingen ende ta. Han har gitt over 20 plater og setter straks i gang med sine årlige maratonkonserter på Madam Felle. Nå kan han toppe karrieren med å bli Årets Bergenser.   

2. KANDIDAT: Roger Iversen på Nøsteboden er mannen bak fiskesalg fra båt og har pusset opp en rekke hus på Nøstet. Har en rekke vidtrekkende planer for gjøre byen bedre for folk flest. Nå satser han blant i Skuteviken.

3. KANDIDAT: Leif Ove Andsnes har spilt konserter som aldri før. Vår store musiker reiser verden rundt, men er helst i hjembyen.               

4. KANDIDAT: Hilde Reikrås er sentral i tidenes største pedofili-aksjon i Norge. Mange er avslørt i Dark Room-aksjonene, som oppsto etter initiativ fra Reikrås.

5. KANDIDAT: Cecilia Brækhus bokser seg frem og tok nok en bokseseier i år. Hun er verdens beste kvinnelige bokser. Nå kan hun bli Årets Bergenser.

6. KANDIDAT: Aurora Aksnes har etablert seg som toppartist etter at hun i 2016 mottok en rekke utmerkelser. Den 21 år gamle sangeren og låtskriveren har utmerket seg med sin særegne stil og stemme.

7. KANDIDAT: 2017 har vært Leo Ajkic store år. Han vant fikk både publikumsprisen og prisen for beste mannlige programleder for den gripende serien «Flukt». Den tidligere flyktningen fikk også honnør fra Fritt Ord for sin innsats.

8. KANDIDAT: Fylkesordfører Anne Gine Hestetun måtte legge inn årene etter å ha fått kreft. Var sentral i fylkessammenslåingen og gikk tilbake på jobb til tross for kreften.

9. KANDIDAT: Aldri hvilende Mette Nygaard Havre vil ha oss til å spise mat som har gått ut på dato. Hun fikk Q-Meieriene til å endre datomerkingen på melk.

10. KANDIDAT: Fargespill er en unik kulturopplevelse! På scenen møter vi rundt 100 aktører fra ca. 35 ulike land, inkludert Norge. De fleste av aktørene er kommet til Norge som flyktninger og asylsøkere. De presenterer et fyrverkeri av et show som både har varmet, gitt ettertanke og gledet over 165 000 publikummere siden de startet under Festspillene i 2004. Nå har de spredt seg utover landet.

11. KANDIDAT: Erik Kubon Halvorsen hadde en drøm – og fikk den gjennomført. I syv år arbeidet han for å få Sykkel-VM til Bergen, og i strålende solskinn ble det tidendes folkefest i Bergen.  FOTO: EIRIK HAGESÆTER

12. KANDIDAT: Alan Walker (20) ble oppdaget gjennom YouTube. Han  lastet opp den første låten i 2012 og siden har han fått flere millioner visninger. Det hele startet på gutterommet i Fana. I august 2014 ga han ut låten «Fade». Siden har han bare vokst. Han vant klassen årets låt under Spellemannprisen 2016 for «Faded». Nylig avlyste han opptreden på Nobelkonserten.

Tidligere vinnerne:

1998: Herborg Kråkevik.

1999: Kvinner på randen.

2000: Thor Brekkeflat.

2001: Rolf B. Wegner.

2002: Erna Solberg.

2003: Herman Friele.

2004: Kurt Nilsen.

2005: Trond Mohn.

2006: Davy Wathne.

2007: Mons Ivar Mjelde.

2008: Anne-Grete Strøm Erichsen.

2009: Bjarte Hjelmeland.

2010: Gunnar Staalesen.

2011: Inga og Tor Blaha.

2012: Nathan Eshete.

2013: Vegard og Bård Ylvisåker.

2014: Frank Aarebrot.

2015: Kygo.

2016: Helge Jordal.

2017: ???