Dette var den mest deprimerende Brann-opplevelsen på mange år. Noe som skulle si en del. Og det var ikke et tap engang...

Men det føles som tap. Så til de grader. For når man leder 1-0 til pause etter å ha overkjørt tabelljumboen som skal spille hele andre omgang med ti mann, så skal det ikke være mulig å rote det vekk. Eller.... jo jeg kunne fint se det for meg altså. Jeg følte meg overhodet ikke trygg på 1-0 mot det reduserte Mjøndalen. Vi vet jo hvor mye flaks de pleier å ha mot oss. Men det burde ikke være mulig!

Og det som gjør følelsen av tap enda sterkere er at dette meget gjerne kan være de to tapte poengene som gjør at vi ikke vil klare å oppnå noe bedre enn uhyre nervepirrende og kvalik. Eller at vi rykker direkte ned, for den saks skyld. Dette fullstendig unødvendige poengtapet kan rett og slett bli fatalt for klubbens eliteserieeksistens!

For lagene rett foran vant. At Tromsø skulle vinne hjemme mot Haugesund, var kanskje ikke noen bombe. Men det var verre at også Sarpsborg, som hadde sett ut til å være på klart nedadgående form og mulige å ta igjen, slo til til med seier over Lillestrøm. Sistnevnte ser ut til å ha kollapset og har i tillegg til å tape for oss, nå også tapt for begge lagene rett foran oss. Jeg trodde LSK skulle klare å ta minst ett poeng mot skrale sarpinger. Men neida.

Budsjettet for å redde plassen uten en kvalik som jeg knapt orker tanken på, er skjørt. Det tåler ikke så mange negative overraskelser. Og etter helgens runde er vi nærmere å havne på en av de tre siste plassene, enn vi var før.

Hadde vi bare slått Mjøndalens ti mann... Da hadde det fortsatt vært bare to poeng opp til trygg plass, tre poeng (som vi selv kunne fikset til å bli seks poeng etter neste runde) ned til Stabæk, og seks poeng ned til Mjøndalen. I stedet er det fire opp til Tromsø, vi er ett usselt poeng foran Stabæk og tre foran Mjøndalen. Det utgjør en stor forskjell med det programmet som er igjen. Det er ikke mange logiske åpninger for å hente inn Tromsø eller Sarpsborg 08. Plutselig må vi vinne kamper som virker uhyre vanskelige å ta tre poeng i. Eventuelt at en av de to nevnte roter seg vekk i kamper de normalt skal ta poeng i.

Mange vil nok påpeke at vi med seier over Stabæk meget godt mulig vil komme opp i ryggen på Tromsø som skal til Molde i samme runde. Men i de to rundene etter det igjen skal vi ha bortekamp mot Odd og hjemmekamp mot formsterke Viking, mens "Gutan" skal ha hjemmekamper mot Mjøndalen og Odd. Det vi måtte hente inn i neste runde, kan dermed fort være tapt igjen i de to etter det.

Faktisk er det Sarpsborg som virker som det mest realistiske halmstrået vårt for å unngå kvalik-marerittet. Selv om de er enda et poeng foran Tromsø og dermed har fem poengs forsprang på oss. Sarpsborg får det nemlig knalltøft fremover med Glimt borte, Kristiansund borte, Vålerengen hjemme og Viking borte. Så følger det på papiret litt mer overkommelige kamper for dem; Stabæk hjemme, Odd hjemme, Mjøndalen borte og Tromsø hjemme. Imidlertid blir det tøft for dem å møte andre desperate nedrykkskandidater i innspurten. I siste runde skal de til Bergen. Da kan vi forhåpentligvis avgjøre ting selv.

Bare så synd vi er så svake internt mot de fire andre bunnlagene. Vi har riktignok bare tapt for Stabæk borte, men vi har ikke slått noen av dem. Hele fem kamper har endt uavgjort. Under ser man utfallene i internkampene mellom de fem nederste lagene. Bare Mjøndalen er dårligere i disse.


Utfall

Kamper

Poeng

Pr kamp

Stabæk

3-1-1

5

10

2,00

Tromsø

2-2-1

5

8

1,60

S08

1-2-1

4

5

1,25

Brann

0-5-1

6

5

0,83

Mjønd.

0-4-2

6

4

0,67

I Mjøndalen ble Brann dessverre rett og slett for feige i andre omgang. Vi burde kjørt over brunskjortene med strykejern og høyt tempo. For da skulle timanns-Mjøndalen virkelig få slitt seg ut. I stedet ble det mye stillestående balltrilling, kontringer på Lars Arne Nilsen-nivå, og skudd fra distanse frem til de brune utlignet.

Mjøndalen kom mye mer inn i kampen da de var en mann i manko. Riktignok uten å skape noe særlig med sjanser. Men så lenge ballen tilfeldigvis er inne på Branns banehalvdel, trenger ikke motstanderne våre sjanser engang for å score.

Og da laget fra Nedre Eiker Sponsornavn Boligblokk Arena scoret ut av ingenting, skulle vi ha punktert kampen for lengst. I stedet var det vi selv som punkterte etter pause. Noe vi kan takke vår tafatthet og feighet for. Sjansebonanzaen vår kom ikke før Mjøndalen hadde utlignet. Typisk oss å ikke våkne før skaden er skjedd og det egentlig er "for sent".

Men når det er sagt; Mjøndalen var griseheldige. Ut fra sjanser og spill var Brann klart best. Men som så mange ganger tidligere i år, som så mange ganger i nedrykksåret 2014 og som så mange ganger mot de vemmelige brune: Vi spiller og spiller, vi scorer ikke på sjansene - og motstanderne scorer ut av ingenting. Denne gang ble det slik mot ti mann i over en omgang.

Er det egentlig mulig å ha så mye flaks og marginer som det denne klubben fra nye Drammen kommune har mot oss igjen og igjen? Ja selvsagt har vi vært udyktige også, men det er også tilfeldigheter her. Hvis vi tar VGs sjansestatistikk som en pekepinn: I fjorårets hjemmekamp var det 7-1 til oss i målsjanser og 14-4 til oss i avslutninger. Vi tapte 0-1... I bortekampen for et år siden ble det 2-0 til Mjøndalen etter 4-4 i målsjanser og 11-7 til oss i avslutninger. I årets hjemmekamp ble det 1-1 etter 5-2 i målsjanser og 15-5 i avslutninger til oss.

Søndag talte VG 7-2 til oss i målsjanser. Antall avslutninger var 22-9 til Brann. Likevel bare 1-1 i mål. Vi skjøt stolpe ut. Mjøndalen skjøt stolpe inn på en gratismulighet etter keeperfeil.

Det er totalt ubegripelig at det kan gjenta seg hver gang og man begynner seriøst å lure på om overtro som forbannelser faktisk finnes i den virkelige verden.

-

Mjøndalen-komplekset:

* Brann har elleve strake obligatoriske kamper mot Mjøndalen uten seier.

* Etter at Brann slo Mjøndalen sist i obligatorisk kamp (1992) har Brann møtt Mjøndalen i obligatorisk kamp i seks sesonger; 2013, 2014, 2017, 2019, 2020 og 2021. Bare i løpet av disse seks sesongene har Mjøndalen tapt 74 obligatoriske kamper (67 i serie, fem i cup og to i kvalik), men altså ingen mot Brann!

* Brann har tolv strake obligatoriske kamper borte mot Mjøndalen uten seier.

* Etter at Brann sist slo Mjøndalen i en obligatorisk kamp i Mjøndalen (1975) har Brann spilt obligatorisk kamp i Mjøndalen i tolv sesonger; 1976, 1977, 1979, 1983, 1985, 1987, 1992, 2014, 2017, 2019, 2020 og 2021. Bare i løpet disse tolv sesongene har Mjøndalen tapt 59 obligatoriske kamper hjemme (51 i serie, fem i cup, en i kvalik og to i e-cup), men altså ingen mot Brann!

-

(Fortsetter under bildene)

Kampen:

Siden forrige kamp hadde Fredrik Pallesen Knudsen fått plassen tilbake. Ole Martin Kolskogen hadde gått ut. Ellers var startelleveren uendret fra seieren over Kristiansund.

I det første minuttet kom Aune Heggebø til en heading på femmeteren som gikk høyt over. Ellers skjedde det ikke så mye i starten. Kanskje kunne vi fått et straffespark da Pallesen Knudsen ble holdt i trøyen av Markus Nakkim i det niende minutt, men det dømmes jo ikke for ofte på sånt.

Etter 18 minutter kom Bård Finne seg til en halvsjanse da han etter en mislykket Mjøndalen-klarering kom seg til skudd fra 13-14 meters hold, men det gikk utenfor lengste stolpe. Brann hadde i det minste begynt å etablere et spillemessig grep om kampen og det meste skjedde etter hvert på Mjøndalens banehalvdel.

Tre minutter senere kom Japhet Sery Larsen til heading på et innlegg fra Finne, men headingen ble for løs til å overrumple Mjøndalen-keeper Sosha Makani. Men vi begynte å nærme oss noe.

Og i det 28. minutt kom vi da også til noe: Etter et nydelig forarbeid av Heggebø som vant ballen på midten, stormet fremover og la nesten på tvers over til Taylor på venstresiden. Finnen kom så til skudd fra ti-tolv meters skrått hold og ballen gikk pent inn i det lengste hjørnet.

Jaddaaaa! 1-0! For første gang siden Patrick Hanssons 1-0-mål etter 28 minutter av siste serierunde 1992, hadde vi tatt ledelsen i en kamp mot borte mot Mjøndalen. (Heller ikke på hjemmebane hadde vi ledet i seriekamp mot dem siden det året). Skulle vi nå endelig få vår første borteseier mot dem siden 1975?

Så kom meldingen om at Tromsø hadde tatt ledelsen mot Haugesund. Her måtte vi vinne for å holde følge!

Vi fortsatte imidlertid å dominere. Og det burde vi, for nå stod det også 2-0 i Tromsø.

Seks minutter før pause hadde Petter Strand et skudd fra ganske skrått hold fire-fem meter utenfor feltet, men det gikk dessverre på feil side av nærmeste stolpe.

Like før pause dyttet Albin Sporrong fremoverstormende Taylor over ende og fikk sitt andre gule kort på tre og et halvt minutt. Han fikk dermed gå i den antagelig varmere dusjen enn den som var ute i det fri.

Med 1-0 og Mjøndalen redusert til ti mann så det så lovende ut, at det nesten var litt skummelt. Tenk om vi rotet vekk seieren med et slikt utgangspunkt...

Lagene gikk til pause med ettmålsledelse. Jeg tenkte vi bare fikk "gønne på" for 2-0 med en gang etter pause og dermed ta piffen ut av Mjøndalen. Og om vi ikke fikk 2-0, ville et høyt tempo antagelig slite ut de ti som allerede måtte øke innsatsen for å kompensere for mannen de manglet.

(Fortsetter under bildet)

I stedet ble utvisningen åpenbart starten på elendigheten. For over i andre omgang var vi ikke lenger like mye på hugget som vi hadde vært elleve mot elleve. Ja vi dominerte kampen og Mjøndalen kom ikke til noe som helst. Men de store målsjansene uteble lenge også for vår del. Det gikk litt treigt, det ble mye balltrilling på kryss og tvers. Avslutningsforsøkene kom stort sett fra distanse.

Etter nesten en times spill holdt Sivert Heltne Nilsen nesten på å heade ballen i eget mål da han stupte frem like utenfor femmeteren, men Lennart Grill fikk fistet den over krysset.

I det 64. minutt kom vårt første bytte. Bård Finne ble byttet ut til fordel for Moonga Simba.

Like etterpå hadde Taylor et skuddforsøk fra skrått hold utenfor feltet og som Makani fikk hindret å gå inn i krysset da han bokset til corner.

Og etter 68 minutter var det Strand sin tur til å skyte fra utenfor feltet, men Makani fikk også en hånd på hans forsøk fra tyve meter.

På den påfølgende corneren headet Fredrik Pallesen Knudsen like over fra seks meter. Dette var faktisk vår første avslutning i feltet de siste 35 minuttene, hvorav omtrent 24 hadde vært elleve mot ti.

Forbasket irriterende at vi ikke hadde vært mer på hugget med en mann mer, slik at vi kunne fått punktert dette her. Hadde jo vært typisk at Mjøndalen fikk en utligning ut av ingenting på et flaksemål nå!

Og så fikk de utligning ut av ingenting på et flaksemål... Grill var nemlig ute og gjorde en svak utboksing, og da målet var tomt havnet ballen hos Lars Olden Larsen som fra noe skrått hold tre-fire meter utenfor feltet sendte en lobb over alle og i stolpen - og inn.

Selvfølgelig måtte det skje! En tabbe! Og så stolpe inn... Hadde ballen gått noen centimetre lenger til venstre, hadde den gått ut. Andre bortekamp på rad der vi taper poeng på et mål som går stolpe inn... Marginene er virkelig ikke med oss!

Og nå ville vel kampbildet bli helt annerledes. For nå ville jo ultrakyniske Mjøndalen sørge for å ha flest mulig spillere i egen sekstenmeter og at det skulle bli spilt så lite fotball som overhodet mulig resten av kampen. Og den slags er jo som kjent noe som Brann pleier å mestre dårlig.

Nå gjorde vi vårt andre bytte: Mathias Rasmussen kom inn for Daniel Pedersen.

Og om vi ikke hadde kommet til mange store muligheter i andre omgang, skulle sjansesløseriet ta helt overhånd de siste tolv minuttene:

Først skjøt Taylor nesten rett på keeper fra tolv meters skrått hold etter 78 minutter. Så skjøt samme mann en halvmeter over krysset fra 22 meter halvannet minutt senere.

Med drøyt ni minutter igjen fikk Simba en kjempemulighet da han stjal ballen fra Joackim Olsen Solberg ti meter inne på deres halvdel. Han stormet fremover og skjøt fra skrått hold like utenfor feltet. Ballen gikk forbi keeper... men dessverre også utenfor lengste stolpe. Her hadde han Taylor med seg som kunne satt ballen i tomt mål hvis han hadde valgt å sentre i stedet for å skyte fra såpass dårlig vinkel!

Med seks minutter igjen skjøt Taylor nok en gang en halvmeter over, denne gang fra 13-14 meters noe skrått hold.

Så fulgte noen minutter der det skandaløst nok så ut til at Mjøndalens ti mann hadde mest å gi på slutten. Hva i alle dager var det som foregikk nå?

Men det varte ikke lenge. Med mindre enn tre minutter igjen fikk Mathias Rasmussen en gedigen sjanse til å heade oss i ledelsen, men hodestøtet fra fem meter foran et halvt tomt mål gikk dessverre i beina på keeper. Sekunder etterpå stod Heggebø og Ruben i veien for hverandre på femmeteren, men ingen av dem klarte å stokke beina riktig og Isaac Twum fikk ryddet opp for vertene.

Med to minutter igjen skjøt Rasmussen rett på keeper fra 22 meter.

Et halvt minutt på overtid var det litt småskummelt i Brann-feltet, men Fredrik Pallesen Knudsen og Lennart Grill fikk ordnet opp.

Aller nærmest kom vi imidlertid 51 sekunder på overtid da Simba fra skrått hold på sekstenmeteren sendte ballen.... i krysstangen! Herregud! Mjøndalen hadde stolpe inn. Vi hadde stolpe ut... Når var det helt åpenbart at vi ikke kom til å score om vi så hadde spilt til nattoget til Bergen passerte.

(Fortsetter under bildet)

Og nei, heller ikke da Simba forsøkte seg igjen fra 18 meter 45 sekunder senere. Det ble blokkert. Eller Rubens desperate skudd fra 25 meter som var det siste som skjedde. Det gikk nemlig et par meter over.

Dermed endte det med et uhyre skuffende 1-1-resultat og det er nå fire poeng opp til trygg plass.

(Fortsetter under bildet)

-

Stemningen:

Vi var mer enn 600 Brann-supportere i regnet på bortetribunen bak det ene målet. Det er antagelig det meste vi har vært på den arenaen. Nesten alle var ikledd røde Brann-ponchoer, så vi var godt synlige og dekket nesten hele kortsidens lengde. Men tribunen er elendig utformet for å skape trøkk. Med bare fem seterader blir man stående som en lang pølse, og når det heller ikke er tak over den så blir akustikken, trøkket og samstemtheten dårlig. De langt ute på siden hørte ikke den syngende gjengen på midten særlig godt.

-

Slik redder vi plassen:

Tromsø-alternativet. Her er det TIL som blir det tredje laget vi får bak oss.

nå ->

|

BRANN

18

|

STAB.

17

|

MJØN.

15

|

TIL

22

Runde

|

mot


|

mot


|

mot


|

mot


22

|

Stb h

3

|

Bra b

0

|

Hau b

1

|

MFK b

0

23

|

Odd b

3

|

MFK h

0

|

TIL b

0

|

Mjø h

3

24

|

Viki h

1

|

LSK b

3

|

KBK h

3

|

Odd h

1

25

|

VIF b

0

|

FKH h

3

|

Odd b

3

|

KBK b

0

26

|

RBK h

1

|

S08 b

3

|

Viki h

3

|

Str. h

1

27

|

SF b

3

|

KBK h

3

|

Str. b

1

|

VIF b

0

28

|

MFK h

0

|

TIL b

0

|

S08 h

3

|

Stb h

3

29

|

B/G b

0

|

RBK h

1

|

VIF b

1

|

S08 b

0

30

|

S08 h

3

|

Odd b

1

|

B/G h

1

|

Viki h

1

Fra nå:

|

4-2-3

14

|

4-2-3

14

|

4-4-1

16

|

2-3-4

9


|

TOTAL

32

|

TOTAL

31

|

TOTAL

31

|

TOTAL

31BRANNSTAB.MJØN.TIL


S08-alternativet. Her er det S08 som er det tredje laget vi får bak oss:

nå ->

|

BRANN

18

|

STAB.

17

|

MJØN.

15

|

S08

23

Runde

|

mot


|

mot


|

mot


|

mot


22

|

Stb h

3

|

Bra b

0

|

Hau b

1

|

B/G b

0

23

|

Odd b

3

|

MFK h

1

|

TIL b

3

|

KBK b

0

24

|

Viki h

1

|

LSK b

1

|

KBK h

3

|

VIF h

0

25

|

VIF b

0

|

FKH h

3

|

Odd b

3

|

Vik b

0

26

|

RBK h

1

|

S08 b

1

|

Viki h

3

|

Stb h

1

27

|

SF b

3

|

KBK h

3

|

Str. b

1

|

Odd h

3

28

|

MFK h

0

|

TIL b

3

|

S08 h

1

|

Mjø b

1

29

|

B/G b

0

|

RBK h

1

|

VIF b

1

|

TIL h

3

30

|

S08 h

3

|

Odd b

1

|

B/G h

0

|

Bra b

0

Fra nå:

|

4-2-3

14

|

3-5-1

14

|

4-4-1

16

|

2-2-5

8


|

TOTAL

32

|

TOTAL

31

|

TOTAL

31

|

TOTAL

31BRANNSTAB.MJØN.TIL


Kvalik-alternativet. Her gir vi blaffen i TIL og S08 og satser på at vi mirakuløst overlever en kvalik:

nå ->

|

BRANN

18

|

STAB.

17

|

MJØN.

15

Runde

|

mot


|

mot


|

mot


22

|

Stb h

3

|

Brann b

0

|

Hau b

1

23

|

Odd b

0

|

MFK h

0

|

TIL b

1

24

|

Viki h

0

|

LSK b

1

|

KBK h

1

25

|

VIF b

0

|

FKH h

3

|

Odd b

1

26

|

RBK h

1

|

S08 b

1

|

Viki h

1

27

|

SF b

1

|

KBK h

1

|

Str. b

1

28

|

MFK h

0

|

TIL b

1

|

S08 h

3

29

|

B/G b

0

|

RBK h

0

|

VIF b

0

30

|

S08 h

3

|

Odd b

1

|

B/G h

1

Fra nå:

|

2-2-5

8

|

1-5-3

8

|

1-7-1

10


|

TOTAL

26

|

TOTAL

25

|

TOTAL

25


|

BRANNSTAB.MJØN.Rim og regler:


Mjøndalen i Mjøndalen

Ja Bergens mareritt

Med nedrykket og cup-exit

og masse annet dritt

Vi har jo ikke vunnet der

seksogførti år

I beste fall er uavgjort

det lille som vi får

*

Det var litt jevnt i starten,

men så overtok vi spillet

De brune ble kjørt bakover,

vi gjorde som vi ville

Og fikk Taylor mål,

det var jo faktisk ganske pent

Det smakte godt og ledelsen

var mildt sagt fullt fortjent

*

Vi fortsatte med kjøret

og før pause ble det rødt

til en av dem i brunt,

nå var vi pokka bare nødt

å vinne denne kampen,

men i andre ble vi feige

Vi burde jo gitt gass,

men ble omstendelig og treige

*

Mjøndalen kom mere med,

men skapte fortsatt lite

I Brann sin verden tyder det

baklengs, skal du vite

Og selvsagt, ut av ingenting,

scoret da de hin

En feil av Lennart Grill, en lobb

og dermed stolpe-inn

*

En skam og en skandale

at vi rotet dette bort

Og etterpå så bommet vi

alt og det gikk fort

mot kampens slutt og spøkelset

var nok en gang komt frem:

Vi vant jo sist i Mjøndalen

i nittensyttifem

*

Det endte altså uavgjort

hva kunne vi forvente?

Ved Drammenselvens bredder

er det aldri mer å hente

Vi sitter fast på kvalik

det er fire opp til dem

som ligger foran der

Så det er ganske lang vei frem

*

blir dessverre kvalik

det som synes realistisk

å håpe på for Brann,

for det er ganske optimistisk

å håpe vi passerer

enten Sarpsborg eller TIL

pluss Mjøndalen og Stabæk

Nei, der har jeg mine tvil

*


KURIOSA:

* Brann har nå fire strake seriekamper uten tap (2-2-0). Sist vi ikke tok poeng var da vi tapte 1-3 for Haugesund på Stadion 28. august. Forrige gang vi fikk minst fire strake seriekamper uten tap var i september og oktober 2019 da vi spilte fem uavgjorte på rad. Forrige gang vi tok minst åtte poeng på fire seriekamper (slik vi har gjort nå), var fra juni til august 2018 da vi fikk 2-2-0.

* Vi har nå fem strake obligatoriske kamper uten tap (3-2-0). Sist vi tapte en obligatorisk kamp var da vi tapte 1-3 for Haugesund på Stadion 28. august. Forrige gang vi spilte fem strake obligatoriske kamper uten å tape var i september og oktober 2019 da vi spilte uavgjort i fem strake seriekamper.

* Brann har nå tre strake seriekamper borte uten tap (1-2-0). Siste bortetap i serien kom 21. august da Godset slo oss 3-1. Forrige gang vi fikk tre seriekamper på rad borte uten tap var i fjorårets tre første (2-1-0). I obligatoriske bortekamper har vi nå fire strake uten tap (2-2-0). Forrige gang vi spilte fire obligatoriske bortekamper uten å tape var fra april til juni 2019 da vi hadde syv (6-1-0). Av dette var fire kamper i serien og tre kamper i cupen.

* Dette var vår 11. strake seriekamp og 14. strake obligatoriske kamp med scoring. Sist vi ikke scoret i en tellende kamp var da vi tapte 0-1 i Haugesund 24. juni. Forrige gang vi scoret i så mange seriekamper på rad var fra september 2018 til april 2019 da vi scoret i 16 strake seriekamper. I samme periode forlenget til 1. mai 2019 scoret vi i 17 strake obligatoriske kamper.

* Dette var vår femte strake seriekamp borte - og åttende strake obligatoriske kamp borte - med scoring. Sist vi ikke scoret borte var da vi tapte 0-1 i Haugesund 24. juni. Forrige gang vi scoret i fem strake bortekamper i serien var fra juli til september i fjor. Forrige gang vi scoret i åtte strake obligatoriske kamper var i de fire siste i 2018 og de ni første i 2019 da vi altså gjorde det i 13 på rad.

* Vi har nå sluppet inn mål i 13 strake seriekamper. Sist vi klarte å holde nullen i serien var da vi spilte 0-0 i Sarpsborg 13. juni. Forrige gang vi slapp inn mål i 13 strake seriekamper var fra august 2020 til mai 2021 da vi slapp inn mål i 21 strake.

* Dette var vår sjette strake bortekamp i serien med baklengs. Sist vi holdt nullen borte i serien var da vi spilte 0-0 i Sarpsborg 13. juni. Brann har sluppet inn mål i 17 av de 18 siste bortekampene i serien.

* Vi har nå 18 poeng. Det er fem færre enn etter 21 kamper i fjor og omgjort til tre poeng for seier alle sesonger det minste vi har hatt etter 21 kamper siden vi hadde 13 (3-4-14) i 1979.

* Vi har seks bortepoeng. Det er åtte færre enn etter elleve bortekamper i fjor og det minste vi har hatt etter elleve bortekamper siden vi hadde fem i 2013.

* Vi har scoret 26 mål. Det er ett mer enn etter 21 kamper i fjor, men to færre enn etter 21 kamper i 2019.

* Vi har scoret elleve bortemål. Det er ett mindre enn etter elleve bortekamper i fjor og det minste vi har hatt etter elleve bortekamper siden vi hadde elleve i 2016.

* Vi har sluppet inn 40 mål. Det er fem flere enn i fjor etter 21 kamper og det meste vi har hatt etter 21 kamper siden vi hadde 40 i 1996.

* Vi har sluppet inn 23 mål borte. Det er to flere enn i fjor etter elleve bortekamper og det meste vi har hatt etter elleve bortekamper siden vi hadde 24 i 2014.

* Vi har fjorten minusmål. Det er fire dårligere enn i fjor etter 21 kamper og det dårligste vi har hatt etter 21 kamper siden vi hadde minus femten i 1988.

* Vi har tolv minusmål borte. Det er tre dårligere enn i fjor etter elleve bortekamper og det dårligste vi har hatt etter elleve bortekamper siden vi hadde minus fjorten i 2013.

-

Brann innbyrdes mot Mjøndalen:

Seriekampene:

Sted

K


S

U

T


Mål

Bakl.

Bergen

14


6

4

4


18

11

Mjøndalen

14


1

7

6


15

25

Totalt

28


7

11

10


33

36


* Brann har syv strake seriekamper mot Mjøndalen uten seier (0-4-3). I obligatoriske kamper er det elleve uten seier (0-5-6). Sist vi vant en tellende kamp mot Mjøndalen var 5. juli 1992 da det ble 2-0-seier på Stadion.

* På bortebane mot Mjøndalen har Brann ti strake seriekamper - og tolv strake obligatoriske kamper totalt borte - uten seier. I serien har det blitt 0-5-5, mens det i obligatoriske kamper har blitt 0-5-7. Forrige seier der mot MIF kom 22. mai 1975 da vi vant 1-0. Imidlertid vant vi en seriekamp mot Godset på den banen i 1996!

* Dette var første gang vi tok ledelsen i Mjøndalen siden 1992. Den kampen endte 1-1.

* Vi har sluppet inn mål i fem strake seriekamper mot Mjøndalen. Sist vi holdt nullen mot dem var da vi spilte 0-0 på Stadion 5. juli 2019.

* Vi har sluppet inn mål i åtte strake seriekamper borte mot Mjøndalen, og i ti strake obligatoriske kamper der totalt. Sist vi holdt nullen der var da vi spilte 0-0 i serien i 1977.

--

Hendelsene:

00:55 - Brann: Daniel Pedersen legger inn fra sekstenmeterhjørnet mot bakerste hvor Aune Heggebø stikker hodet frem på femmeteren, men det går høyt over.

03:00 - MIF: Ballen mye i luften inne i feltet etter et innkast, men vi får etter hvert ryddet opp.

08:35 - Brann: Litt kaotisk inne i MIF-feltet etter en corner, men hjemmelaget får til slutt klarert. Mulig Fredrik Pallesen Knudsen kunne fått straffe da han ble holdt i trøyen av Markus Nakkim.

09:13 - Brann: Japhet Sery Larsen forsøker muligens å skyte fra nærmere 30 meter, men sleiver totalt og ballen går til kast.

13:40 - Brann: Bård Finne nære på å kunne komme seg til en sjanse, men keeper Sosha Makani er utenfor femmeteren nede ved dødlinjen og tar ballen.

14:41 - MIF: Lennart Grill må gjøre en utboksing på et innlegg fra Nikolas Walstad.

17:40 - Brann: Nakkim får ikke klarert skikkelig og ballen havner hos Finne rett innenfor sekstenmeteren. Han skyter fra 13-14 meters skrått hold. Det går en meter utenfor lengste stolpe.

21:07 - Brann: Finne legger inn fra høyresiden av feltet til Larsen som vinner på hodet elleve meter fra mål, men headingen blir for enkel for Makani.

22:04 - Brann: Pedersen forsøker seg fra nærmere 30 meter. Ballen spretter og går en meter utenfor.

24:54 - Brann: Makani kommer utenfor feltet og kolliderer med Daniel Janevski på eget lag når han skal stanse Taylor. Så skyter Taylor fra skrått hold utenfor feltet, men rett i Makani. Så blåses det for hodeskade.

27:00 - Brann: Pedersen forsøker å slå høyt og langt frem, men Makani plukker det ned.

27:33 - 0-1, SCORING BRANN; ROBERT TAYLOR: Heggebø får ballen fem meter inne på egen banehalvdel og stormer fremover. Han går inn bak Sivert Øverby og sender nesten på tvers over til Taylor som er alene på venstresiden. Finnen får to mann mot seg før han skyter fra ti-tolv meters skrått hold. Ballen går inn i det lengste hjørnet!

29:19 - MIF: Fredrik Brustad kommer til heading fra ti meter på et frispark som slås inn i feltet. Det går to meter over.

32:59 - Brann: Felix Horn Myhre slår inn mot bakerste hvor Pallesen Knudsen vinner på hodet ti meter fra mål, men headingen går tre-fire meter utenfor.

39:08 - Brann: Taylor slår et kort frispark til Petter Strand som har bedre vinkel til målet. Bergenseren skyter fra ganske skrått hold, fire-fem meter utenfor feltet. Ballen går like utenfor nærmeste stolpe.

41:00 - gult kort, MIF: Albin Sporrong for å holde Heggebø når vi forsøker på en overgang.

41:45 - Brann: Vi har to innleggsforsøk på rappen, men begge heades vekk av Øverby.

43:36 - Brann: Myhre skyter fra 22 meter etter et dårlig klareringsforsøk fra Ole Amund Sveen. Det går syv meter utenfor, men det er mulig han forsøkte å få til en retningsforandring i klyngen inne i feltet.

44:37 - gul-rødt kort, MIF: Sporrong får sitt andre gule på tre og et halvt minutt og blir dermed utvist. Det skjedde da han dyttet Taylor over ende

44:52 - gult kort, MIF: Fredrik Brustad for protester.

45:00 + 1:29 - Brann: Strand med et frispark fra 23-24 meters skrått hold. Det går en meter over.

45:00 + 2:31: Det er pause. Vi leder 1-0 etter 5-1 til oss i angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte MIF: Martin Rønning Ovenstad inn for Daniel Janevski

45:00 -> bytte MIF: Isaac Twum inn for Kent Håvard Eriksen.

47:03 - MIF: Brustad kommer til innlegg fra dødlinjen mot bakerste, men der er heldivis ingen brunkledde. Myhre får headet vekk. Men etter hvert kommer Twum til skudd fra 27-28 meter. Det går rett i Sivert Heltne Nilsen.

47:22 - Brann: Vi forsøker å kontre ved Taylor, men han roter seg inn i en sekk av Mjøndalen-spillere utenfor feltet.

48:41 - Brann: Myhre legger inn fra høyre, men over alt og alle i feltet.

53:33 - Brann: Myhre legger nok en gang inn fra høyre, men rett i en klynge ved nærmeste stolpe. Hjemmelaget får klarert.

54:35 - Brann: Finne skyter fra skrått hold rett utenfor feltet. Via en brunkledd og og halvannen meter over til corner.

55:08 - Brann: Pedersen slår fra utenfor siden av feltet og mot bakerste. Makani glipper ballen, men får et billig frispark.

58:48 - MIF: Brustad vinner på hodet i feltet i en frisparksituasjon. Sivert stuper frem for å bryte ballbanen, men ballen går opp i luften og holder på å dale ned i eget mål. Grill får såvidt fistet ballen over krysset.

60:00 - Brann: Vi får en kontringsmulighet, men det stopper opp og Mjøndalen rekker å få hele laget bak ballen før det skjer noe mer. Finne kommer til innlegg, men det er ingen der til å sette ballen inn. Ballen går gjennom hele feltet.

60:58 -> bytte MIF: Joackim Olsen Solberg inn for Nikolas Walstad.

62:34 - Brann: Taylor slår frem til Finne som kommer alene med Makani fra skrått hold, men det vinkes for offside.

63:12 -> bytte Brann: Moonga Simba inn for Bård Finne.

65:08 - Brann: Taylor slår et frispark fra venstre som stusses videre inn i feltet. Etter hvert får Taylor ballen tilbake og skyter fra skrått hold et par meter utenfor feltet. Det skuddet har nesten retning krysset, men Makani bokser over.

67:17 - Brann: Taylor med nok et kontringsforsøk der han blir forbiløpt av bruntrøyer som kommer seg bak ham og han roter seg inn i en brun sekk.

68:24 - Brann: Strand skyter fra tyve meter. Makani slår over til corner.

68:57 - Brann: På den corneren header Knudsen like over fra seks meter.

70:32 - Brann: Simba utfordrer Olsen Solberg og legger inn fra siden av sekstenmeteren. Når ikke helt frem til Heggebø.

72:20 - MIF: Olsen Solberg slår et frispark høyt inn mot bakerste hvor Daniel Pedersen header skummelt inn foran eget mål, men Grill får reddet før ballen havner hos Sveen.

74:08 - 1-1, SCORING MIF; LARS OLDEN LARSEN: Det slås langt og inn i Brann-feltet. Grill kommer ut på tolv meter og gjør en svak utboksing som havner hos Olden Larsen. Han får kontroll på ballen og lobber fra noe skrått hold fra tre-fire meter utenfor feltet. Ballen går i en bue over keeper og mot det tomme målet, og via stolpen og inn...

76:20 -> bytte MIF; Syver Skaar Eriksen inn for Sivert Øverby.

76:37 -> bytte Brann: Mathias Rasmussen inn for Daniel Pedersen.

78:01 - Brann: Sivert får ballen frem til Taylor som skyter fra tolv meters skrått hold. Nesten rett på keeper som redder.

79:29 - Brann: Taylor trekker innover mot midten og skyter fra 22 meter. Det går en halvmeter over krysset.

80:40 - Brann: Kjempesjanse for Simba når han stjeler ballen fra Olsen Solberg ti meter inne på deres halvdel og kommer alene med Makani. Han skyter fra skrått hold et par meter utenfor feltet, ballen går forbi keeper... og triller like utenfor lengste stolpe!

82:55 - MIF: Herman Kleppa kommer til innlegg fra deres høyre side. Pallesen Knudsen får klarert før Rønning Ovenstad når frem.

83:49 - MIF: Twum skyter høyt over fra tyve meter.

84:14 - Brann: Taylor får ballen langt ute på venstresiden og skjærer innover. Så skyter han fra 13-14 meters noe skrått hold. Det går en halvmeter over lengste kryss.

85:28 - MIF: Brustad forsøker å skyte fra skrått hold noen meter utenfor feltet, men det blokkeres umiddelbart av Larsen.

86:38 - MIF: Nakkim skyter fra 25 meter. Et par meter over.

87:22 - Brann: Myhre legger inn fra høyre dødlinje mot bakerste. Og fra fem meter kan Rasmussen heade ballen i et halvt tomt mål, men keeper redder med beina. Rasmussen plukker opp igjen ballen nede ved dødlinjen og hælsparker inn igjen foran mål. Men på femmeteren står Ruben og Heggebø i veien for hverandre og Twum får ordnet opp for Mjøndalen.

88:09 - Brann: Rasmussen skyter fra 22 meter. Rett på keeper.

89:31 -> bytte MIF: Stian Aasmundsen inn for Isaac Twum.

90:00 + 0:31 - MIF: Rønning Ovenstad kommer til avslutning fra 13 meter, men det blokkeres av Pallesen Knudsen og så får Grill tak på ballen når førstnevnte forsøker å slenge frem en fot på siden av femmeteren.

90:00 + 0:51 - Brann: Simba trekker innover og skyter fra skrått hold rett innenfor sekstenmeteren. Skuddet er godt - og treffer i krysstangen!

90:00 + 1:36 - Brann: Heggebø hælsparker til Simba som skyter fra 18 meter. Det blokkeres.

90:00 + 4:25 - gult kort, MIF: Martin Rønning Ovenstad for en ettersleng litt før.

90:00 + 4:38 - Brann: Ruben skyter to meter over fra 25 meter.

90:00 + 4:40: Kampen er slutt. Det ender 1-1 etter 10-2 til oss i angrep med avslutninger i feltet.

-


KAMPFAKTA:


Mjøndalen - Brann 1-1 (0-1)

Mål:

0-1: Robert Taylor (27:33)

1-1: Lars Olden Larsen (74:08)

Eliteserien 21. runde. Consto Arena. Tilskuere: 2408. Dommer: Tore Hansen, Feda IL. Gult kort: Fredrik Brustad og Martin Ovenstad, Mjøndalen. Rødt kort (to gule): Albin Sporrong, Mjøndalen.

Mjøndalen (3-4-3): Sosha Makani - Sivert Øverby (Syver Skaar Eriksen fra 77.), Markus Nakkim, Daniel Janevski (Martin Rønning Ovenstad fra 46.) - Herman Kleppa, Albin Sporrong, Ole Amund Sveen, Nikolas Walstad (Joachim Olsen Solberg fra 61.) - Lars Olden Larsen, Kent Håvard Eriksen (Isaas Twum fra 46.)(Stian Aasmundsen fra 90.), Fredrik Brustad.

Brann (4-3-3): Lennart Grill - Felix Horn Myhre, Fredrik Pallesen Knudsen, Japhet Sery Larsen, Ruben Kristiansen - Daniel Pedersen (Mathias Rasmussen fra 77.), Sivert Heltne Nilsen, Petter Strand - Bård Finne (Moonga Simba fra 64.), Aune Heggebø, Robert Taylor

-

Kampstatisikk:

Avslutninger: 22-9 til Brann (VG Live og NTB)

Avslutninger på mål: 7-2 til Brann (VG Live og NTB)

Ballinnehav: 56 % til Brann (VG Live og NTB)

Sjanser: 7-2 til Brann (VG Live)

Angrep med avslutninger i feltet: 10-2 til Brann (mine tall). 1. omg.: 5-1 til Brann 2. omg.: 5-1 til Brann.

-

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp viser minutter spilt.

Stjerne bak tallet indikerer innbytte.

Tabellen kan scrolles til siden.

mot->

Vik

Vål

Mol

Ros

B/G

Stb

Str

S08

Odd

Hau

Lil

Kri

Tro

Mjø

San

Str

Hau

Lil

Tro

Kri

Mjø

b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

h

h

b

h

b

b

h

b


Total

Kamp

Start

Mål

Gule

Røde

Bamba

90

81

69

90

90

90

89

90

90

24*

45*

90

90

90

1118

14

12

6

2


Barmen

90

90

45

1321*

90

90

90

90

90

90

90

889

12

10


1


Blomberg

90

45


90

90

90

90


73

90

15*

90

90

90
11*

27*
981

14

11


1


Delaveris

90

45*

21*

4*

17*

20*73

15*

63


1*

78


10*437

12

4
Finne
80

90

79

89

62

63


463

6

6

1Forren

90

90

90

90

90

90

90

90

73


2*

28*823

11

9


2


Grill


90

90

90

90


360

4

4
Grøgaard

90

747*


1*

1*

4*


29*

64270

8

3
Heggebø


9*1*

13*

69

90


75

90

85

90

90

90

90

90


882

13

10

5

1


Hove

90


90

1

1
Johansen
90

90

90

90

90450

5

5
Knudsen90

90

58

90

87


90


505

6

6


3

1

Kolskogen


90

90

90

90

90

90

71

17*

90

88


89

90

29*

90


3*

1*

901198

17

13


1


Kristiansen

90

90

90

90

90

70

90

89

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

27

90


1806

21

21

1

2


Larsen


90

90

90

90


360

4

4

1Myhre90

90

90

90

90

90

90


630

7

7


1


Nilsen90

90

90

90

90

90

90


630

7

7


2


Opdal

90

90

90

90

90

90

90


90

90

90

90

90


1080

12

12
Pedersen
19*

17*

90

90

90

70

90

90

64


90

45

62

76


893

13

11

1Rasmussen

9*

20*

90

77

90

90

89

90

90

66

90

90

90

90

61

26*
28*

14*


1200

18

13

2

3


Sané2*

62

20*


61
145

4

2
Simba


16*

21*

64

73

77

11*

30*

90

90

45


45
45*28*

27*


662

14

7

1

1


Skaanes77

90

89

90

89

90

85

82

90

85

90

90


26*45*

6*1124

15

12


2


Strand

90

90

90

90

83

90

90

90

90

90

75

54
26*

90

87

90

90

90


1495

18

17

1

2


Taylor

90

74

69

86

90

70

79
88

90

89

90

90

64

90

90

63

84

90


1486

18

18

4Tveita


70

90
1*


17*5*

45*

12*

240

7

2

1Wassberg13*

60

1*


90

5*

45


214

6

3
Wolfe

81

16*

45*

26*


20*

1*8*

27*

36*

1*
32*63*356

12

1
-

Mediene om kampen:


BA

BA Live

BT

VG

VG Live

TV2

NRK

brann.no