– Å bli kåret til landets beste kjøpesenter henger veldig høyt. Det er en stor ære å vinne denne prisen, spesielt når vi hadde så tøff konkurranse, sier senterleder Hågen Solheim på Galleriet.

Norsk Kjøpesenterforening kårer hvert år landets beste senter. Foreningen har over 400 medlemmer.

I år gjorde Bergen seg ekstra bemerket.

To av tre finalister kom fra Norges nest største by, noe BA tidligere har omtalt:

  • Galleriet på Torgallmenningen.
  • Lagunen Storsenter i Fana.
  • Strømmen Storsenter i Lillestrøm.

Var nervøse

Kåringen ble offentliggjort under Kjøpesenterkonferansen på Gardermoen natt til fredag 17. mars.

– Teamet vårt var selvsagt veldig spente og nervøse. Bare å komme topp tre, er en seier for oss. Jubelen sto i taket da vi ble utropt som vinnere, sier Solheim.

BA har tidligere fortalt om de omfattende endringene Galleriet har gjennomført de senere årene, som ligger til grunn for seieren.

Bysenteret har gjennom planmessig ombygging blitt en møteplass med økt fokus på servering og opplevelser, mer enn bare shopping.

– Kundene våre opplever nok nå at vi har en oppdatert butikkmiks og et godt utvalg av serveringssteder, som forsterker vårt mål om å være byens møteplass, sier Hågen Solheim til BA.

Lagunen slått igjen

Kjøpesentrene blir vurdert av en bredt sammensatt jury, som blant annet består av en arkitekt, en tallknuser, samt bransjerepresentanter.

Finalistene er blitt vurdert innen seks kategorier, som markedsføring, markedstilpasning, senterutvikling, økonomi, arkitektur og miljøbevissthet.

Lagunen Storsenter var nominert til finalen for andre gang på to år. I fjor ble gigantsenteret i Bergen sør slått på målstreken av CC Vest. Også denne gang måtte de nøye seg med en plass på pallen, slått av sentrumskonkurrenten Galleriet.