«Måtte stoppe innom Boulderwelt i München på vei hjem», skriver han på Instagram. Der har han lagt ut en video som har eksplodert på internett.

Mannen fra Nattlandsfjellet er ranket som en av verdens aller beste klatrere. I videoen demonstrerer han noe av den overkroppsstyrken som skal til for å nå så langt.

– Folk liker å se slike treningsvideoer, så jeg legger ut slikt med jevne mellomrom. Vanlige folk som ikke klatrer har gjerne vanskelig for å forholde seg til det som skjer i en klatrevideo. For dem er det mer imponerende og inspirerende å se slike ting som dette, sier Midtbø.

Regner med fem millioner visninger

Videoen er delt nesten 8000 ganger fra hans egen Facebook-side, når BA omtaler saken. Bare der har den 1,1 millioner visninger. Midtbø mener at alle delingene tilsier at den er sett av om lag fem millioner mennesker, så langt.

Ganske mange flere enn et innslag på sportsrevyen ville nådd.

– Det er både positive og negative sider med sosiale medier. Det positive er at man kan ta kontroll over innholdet sitt selv. For folk som ikke klatrer fenger nok treningsvideoer som dette litt ekstra, og for meg er det ekstremt kjekt å kunne være til inspirasjon for andre, sier Midtbø.

 

– Ja, okei – hvor mange pull-ups tar du?

– Ææææh, det er lenge siden jeg har tatt vanlig pull-ups, jeg pleier å ta dem med vekter hengende på meg. Men sist jeg gjorde det kom jeg vel opp i cirka 70.

– 70?!

– Ja ... Men det blir en annen form for trening. Da handler det mer om utholdenhet, det jeg gjør i denne videoen handler mer om absolutt styrke og eksplosivitet.

Til sammenligning er kravet for å komme inn på politihøgskolen fire pull-ups.

OL i Tokyo er interessant

Midtbø har gjort klatringen til et levebrød for lenge siden. Han står nå som investor bak en klatrehall som skal åpne i Oslo. Om fire år er det sommer-OL i Tokyo, og for første gang er klatring på programmet.

– Det blir interessant. Vi får se om jeg har mye klatring igjen i meg når vi kommer til den tid, sier Midtbø som forteller at den siste tiden har vært mer tiltrukket av uteklatring.

– Om fire år er du 31, det er vel ingen alder for en klatrer?

– Nei da.

Magnus Midtbø

Norsk klatrer, født og oppvokst i Bergen.

NM-mester i alle årene fra 2005 til 2015. Nordisk mester i alle år fra 2005 til 2011.

Har en rekke topp-plasseringer i verdenscupen.