For fra en skole på «kun» 300 elever fra 1.- til 7. klasse, har klubben nå fått fire jentelag i de yngste årsklassene.

Det er det selvsagt mange idrettslag som kan skilte med – det spesielle i Mathopen er at de har gått fem år uten ett eneste nyoppstartet jentelag!

– Det har ikke vært noen motvilje mot jentelag her i klubben. Men det dessverre slik at mens det på guttesiden skjer nærmest automatisk at klubbene melder på lag for de minste guttene, er det færre initiativ overfor jentene. Nå var det heldigvis noen som tok tak og fikk igang lag på jentesiden igjen, og siden har det bare ballet på seg, sier Kristine Strat-Børmo, som er trener for 2015- og 2016-generasjonen, altså de aller yngste.

Jeg er flink i fotball allerede. Og så er jeg god til å klatre.

Liv-Marie Kval Egge (6)

En av de som har stått aller mest på for jentene i Mathopen, er Lisa Gjerde (19).

– Jeg er jo veldig interessert i fotball selv, og spilte inntil jeg ble skadet i 2018, sier Gjerde, som har trent flere av jentelagene i klubben de siste årene.

16 av 22 jenter spiller

Lørdag inviterte klubben alle jenter fra førskolealder og opp til 7. klasse til spill på den intime banen like ved idrettshallen i Mathopen.

Idrettslaget fra området utenfor Haakonsvern er for mange mest kjent for håndball. Men de siste årene har altså fotballinteressen blant de små jentene her ute eksplodert.

Tine kåret Mathopens fotballskole i juni i fjor som «Årets fotballskole» blant alle meieriets arrangementer i 2021. Og nå spiller ikke mindre enn 16 av 22 jenter i 1. klasse ved Mathopen skole organisert fotball! Seks år gamle Liv-Marie Kval Egge er en av disse.

– Jeg er flink i fotball allerede. Og så er jeg god til å klatre, forteller hun til BA.