Knallhard selvkritikk fra Røthe

Sjur Røthe er knallhard mot seg selv etter å ha hjulpet Alexander Bolsjunov til soleklar ledelse i Ski Tour. – En fadese av meg, fastslår vossingen. Foto: NTB Scanpix

Sjur Røthe er knallhard mot seg selv etter å ha hjulpet Alexander Bolsjunov til soleklar ledelse i Ski Tour. – En fadese av meg, fastslår vossingen. Foto: NTB Scanpix

Av

Sjur Røthe fikk lov av kompis og Tour-leder Pål Golberg til å prøve seg på torsdagens etappe i Meråker. Nå angrer han bittert på at han sa «ja takk».

DEL

– Det er jæklig surt å tenke på at jeg har ødelagt sjansene for at en av mine beste kompiser kunne vinne hele Ski Tour, sukker Sjur Røthe (31).

Han var nådeløs mot seg selv etter målgang. For da han tok sjansen på å stikke i tet midtveis i det 34 km lange løpet, etter å ha fått lov av sammelagtleder Golberg, kom Alexander Bolsjunov kjapt opp til ham. Og stakk like kjapt ifra.

Igjen sto Røthe – som ikke hadde sjanse til å henge på russeren – med vissheten om at han hadde hjulpet Bolsjunov til en ledelse i Ski Tour som han ikke kommer til å gi fra seg. Før torsdagens etappe ledet Pål Golberg touren. Etter gårdagens taktiske blunder leder Bolsjunov med over et minutt på annenmann, som er Røthe. Noe vossingen slett ikke klarer å glede seg over.

– Sier ikke nei takk

– Håpet da jeg stakk i front og Bolsjunov kom etter, var jo at de andre norske skulle komme opp etterhvert. I stedet hjalp jeg Bolosjunov avgårde, sier han ærlig.

– Man sier jo ikke nei takk når Pål selv gir meg klarsignal, men jeg hadde jo ikke sjanse til å følge med russeren. Det er veldig skuffende, at jeg ikke klarte å legge meg i rygg på ham engang.

– Men det verste er som sagt at jeg ødela for en av mine beste kompiser, gjentar en meget selvkritisk Røthe.

Hadde en plan

Etter å ha gitt seg selv hele skylden for at det nå går mot russisk seier i Ski Tour, fikk vossingen spørsmål om han har fått kjeft av lagkameratene.

– Neida, men jeg har jo selvinnsikt, svarer han.

– Jeg skulle virkelig ønske jeg hadde nøyd meg med å ta med bonussekunder underveis, og ikke stukket til tet. For vi hadde én hovedplan i denne touren, og det var at vi som lag skulle ha vinneren. Nå får vi ikke det, sukker han.

Til slutt skilte det 51,4 sekunder mellom Bolsjunov og toer Johannes Høsflot Klæbo på den 34 kilometer lange etappen i og rundt Meråker.

– Jeg var litt kynisk opp mot toppen. Jeg kjente at det ikke gikk raskt og forsøkte samtidig å holde litt igjen for å ha igjen krefter mot slutten. Det ser vanskelig ut å slå Bolsjunov nå. Jeg så at Sjur forsøkte og det var kjipt, sier Klæbo til NRK.

Røthe ble til slutt nummer syv, 55 sekunder bak vinneren.

– Da jeg dro til, følte jeg meg sterk. Jeg hadde et håp om å spise både jordbær og kirsebær med russeren her i dag. I stedet ødela jeg for Pål. Det er en fadese fra min side, sier han.


Artikkeltags