(Avisa Nordhordland): Ved utgangen av måneden vil både Knarvik Senterforening og Knarvik Senter AS være historie. Da står senterkjeden Amfi klare til å ta over driften.

– Nå er det grønne lys over hele fjølen, sier Bjarte Vatnøy.

Amfi, som ligger under Olav Thon Gruppen, tar offisielt over driften 1. oktober, men akkurat når sentret vil bli profilert som Amfi-senter, har de ennå ikke satt noen dato på. Det vil trolig skje på nyåret, og da vil det bli en markering.

Før den tid går senteret inn i en fase hvor sentret skal moderniseres innvendig. Oppussingen vil trolig gjelde ting som fargevalg og belysning. Vatnøy forteller at mye har blitt gjort de siste årene, men at det ikke er de tingene som er mest synlig.

– De siste fem årene har eierne rustet opp for godt over 30 millioner. Det har gått på takskifte og skifte av ventilasjon. Vi har gjort det som er nødvendig, men det er ikke det som synes mest, sier Vatnøy.

Økt interesse

Da Avisa Nordhordland først omtalte forvaltningsavtalen med Amfi i juli, sa Vatnøy til avisen at han trodde at det å være Amfi-senter ville gjøre det lettere å få nye tilbud inn på Knarvik senter. Det har han fortsatt god tro på.

– Etter at Amfi ble omtalt, ble det et enormt økende påtrykk av aktører. Det er ikke i tvil om at dette blir en positiv effekt, sier han.

Om det er noen spesifikke nye butikker eller restauranter som kan komme til senteret fremover, kan han ikke si noe om.

– Amfi sier de vil se litt på ønsker og behov regionen har, og prøve å finne gode leietakere som kan stette de behovene.

Vatnøy forteller at eierne har jevnlige møter med Amfi om fremdriften, for å gjøre overgangen knirkefri.

– Vi går inn i en fase hvor de begynner å ta over. De ser på hvordan vi har gjort ting og hvordan vi sammen kan gjøre det bedre. Vi lager en skreddersydd løsning for Knarvik Senter, og da er det en del arbeid, sier han.

På en generalforsamling onsdag kveld stemte 42 personer i senterforeningen for å legge ned foreningen. Ingen stemte imot, men én stemme var blank. Vatnøy bekrefter at det likevel vil være en løsning for at leietakerne i sentret får medvirkning fremover.

Som del av at Amfi tar over driften, kommer også Solveig Oksholm Hunhammer inn som ny eiendomssjef for sentret. Hun er regionleder for eiendom ved Olav Thon sine kjøpesenter på Vestlandet.

Som leietaker i Knarvik senter stilte Avisa Nordhordland administrativt som representant på generalforsamlingen i senterforeningen onsdag.