Torsdag kom meldingen om at LSK-keeper Cecilie Fiskerstrand har røket korsbåndet og blir borte fra fotballen i lang tid. 26-åringen har vært landslagssjef Martin Sjögrens klare førstevalg mellom stengene på landslaget.

Nå er kampen om hvem som skal vokte det norske målet helt åpen, og en av de klareste kandidatene til å overta er Branns keeper, Aurora Mikalsen. For skaden til Fiskerstrand gjør at det plutselig er konkurranse om keeperplassen hos Norge igjen, og i sommer skal det spilles EM i England.

Mikalsen visste ikke om skaden til konkurrenten før BA fortalte henne om den.

– Det er jo helt forferdelig. Det er virkelig synd, sukker en lettere sjokkert Brann-keeper.

En helt ny konkurransesituasjon

Mikalsen beskriver samholdet blant keeperne på det norske landslaget som meget godt, og at det er mer skuffelse på Fiskerstrands vegne hun føler, enn at sjansene hennes for spilletid i mesterskapet øker drastisk.

– Jeg har hatt et mål om å være med i EM-troppen, men siden Cecilie har vært et klart førstevalg har jeg ikke tenkt så mye på spilletid. Jeg har alltid hatt fokus på hva jeg presterer. En vil jo bli valgt fordi en har prestert bra, ikke fordi noen er skadet, slår 26-åringen fast.

Når det er sagt, er Brann-keeperen selvsagt klar til å kjempe for spilletid i mesterskapet. Trolig står kampen om jobben som førstekeeper mellom henne og Vålerengas Guro Pettersen, med Stabæks Sunniva Skoglund og Rosenborgs Maria Ruglie Rulyte som outsidere.

Må holde fokuset på Brann

Mikalsen har en rekke aldersbestemte landskamper, men fikk sin første kamp for A-landslaget i vinter.

– Det er klart at Aurora er en av det klareste kandidatene til å bli førstekeeper på landslaget nå, men jeg tror ikke det er bra om det er fokuset hennes nå. Den eneste måten hun kan kapre den plassen på, er ved å gjøre jobben sin godt i Brann. Det er prestasjonene der som kan gi henne plassen i EM, sier Brann-trener Alexander Straus til BA.

Det er Mikalsen helt enig med treneren i.

– Jeg har alltid hatt et oppgavefokus, og ser ikke så langt frem. Da holder jeg best fokus, og fokuset mitt er Brann. Alt det andre vil komme som en bonus, dersom jeg presterer der, slår keeperen fast.

Dette sier landslagssjefen

– Det var en veldig kjedelig beskjed å få, og fremfor alt for den som rammes mest av dette, Cecilie. Jeg lider med henne, som jeg vet har sett veldig frem til å gå inn i dette mesterskapet som nummer én på landslaget, sier landslagssjef Martin Sjögren til NTB om Fiskerstrands skade.

Han peker på at Fiskerstrand i lang tid måtte finne seg i å spille andrefiolin for Norge bak superveteranen Ingrid Hjelmseth.

– Den neste tanken er at dette er et tøft forfall for oss inn mot et mesterskap. Nå blir det opp til de keeperne som er aktuelle, å prestere og å vise god form, sier landslagssjefen.

Det var Fiskerstrands klubb LSK Kvinner som torsdag opplyste om skaden på sine nettsider.

Ute i ni til tolv måneder

I meldingen het det at Fiskerstrand mister resten av sesongen etter at hun røk korsbåndet på onsdagens trening.

– Først og fremst føler vi veldig med Cecilie, som er en viktig brikke for oss og Norge. Hun mister blant annet sitt store mål om EM-spill, sier LSK-trener Knut Slatleim til NTB.

Skaden oppsto ifølge han i en situasjon som kan skje på enhver trening. Fiskerstrand løp i lav fart, og så hang foten litt fast i gresset. Fiskerstrand var til undersøkelser gjennom hele onsdagen, og til sist ble det bekreftet at korsbåndet hadde røket.

Ifølge Slatleim står landslagskeeperen foran en skadeperiode på ni til tolv måneder.

Fotball-EM spilles i England i tidsrommet 6. til 31. juli.