Ifølge en pressemelding fra Kode, åpner utstillingen «Edward Burne-Jones: Prerafaelittene og Norden», 21 februar. Utstillingen er et samarbeid med Tate Britain, Djurgården-museet Prins Eugens waldemarsudde og Nordic Institute of Art. En rekke museumsinstitusjoner, blant dem Musée d'Orsay i Paris, og private samlere bidrar også med utlån.

Les mer: Rekordbesøk for Kode

– Det tette samarbeidet med internasjonale museer gjør det mulig for oss å presentere denne storslåtte utstillingen i Bergen. Det vet vi publikum setter pris på, sier direktøren.

Kode opplyser at de besøkende vil komme tett på monumentale malerier og bildevever fylt av myter, magi og vemodig skjønnhet.

Utstillingen på Kode sentrerer seg rundt kunstneren Edward Burne-Jones (1833–1898). Den visjonære britiske kunstneren var blant sin samtids mest kjente og feirede kunstnere, både hjemme i Storbritannia og internasjonalt.

Motivene hans ble gjerne hentet fra middelalderens sagn og antikkens mytologi. Burne-Jones presenterer en verden av skjønnhet og mystikk og han regnes som en pionér for den europeiske symbolismen.

Utstillingen, som også fokuserer på hvordan norske kunstnere - som Edvard Munch - ble påvirket av Burne-Jones, vises på Kode 1 fra 21. februar til 31. mai.