Bergenser blir sjef for De kongelige samlinger

Direktøren for Kodes komponisthjem, Sigurd Sverdrup Sandmo, bytter jobb. – Jeg ser frem til å bidra til at flere får tilgang til kunsten, kunnskapen og opplevelsene som knytter seg til Det norske kongehusets eiendommer og historie, skriver han i en pressemelding fra Det kongelige slott.

Direktøren for Kodes komponisthjem, Sigurd Sverdrup Sandmo, bytter jobb. – Jeg ser frem til å bidra til at flere får tilgang til kunsten, kunnskapen og opplevelsene som knytter seg til Det norske kongehusets eiendommer og historie, skriver han i en pressemelding fra Det kongelige slott. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det fremkommer i en pressemelding fra Det norske kongehus.

DEL

Sigurd Sverdrup Sandmo, direktør for komponisthjemmene ved Kode, forlater sin stilling til fordel for det kongelige slott.

Han skriver at han gleder seg «enormt mye».

– For alle oss som har jobbet med museer eller kunstsamlinger i Norge, står De kongelige samlinger i en særstilling. Det er en rik og verdifull samling som speiler lange linjer i vårt lands historie, gjennom kunst, gjenstander og foto, legger han til.

De kongelige samlinger har ansvaret for kulturformidlingen under utstillinger, omvisninger og kulturarrangementer tilknyttet de kongelige eiendommene, ifølge Det norske kongehus.

I tillegg inngår konservering, registrering og restaurering av gjenstandene i samlingene under ansvaret.

I 2018 skal det, ifølge Det norske kongehus, ha vært om lag 70.000 besøkende på slottets ulike arrangementer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken