Gå til sidens hovedinnhold

BA gir gass!

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter et svært godt avisår begynner BA 2018 med å lage en avis som inneholder mer stoff og flere sider.

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå er ikke antall sider det saliggjørende for en avis. Innholdet er det viktigste alltid, uansett. Derfor har vi det siste året pakket avisen tettere og tettere sammen. Mer lesestoff, flere «stoppunkter» (som vi kaller det på pressespråket) per side. Og nå tar vi neste steg: På ukedagene skal i fast kjøre flere sider enn vi gjorde gjennom fjoråret.

Vårt håp er at avisen skal bugne av gode lokalsaker, nyttige annonser og stoff fra inn- og utland som interesserer og opplyser oss bergensere. Vårt motto er ikke «Færre, men bedre saker» men «Flere og bedre!».

Å lage avis har vært en tung øvelse i det siste tiåret. Helt fra 2004 har opplag og inntekter både fra abonnenter og annonsører gått en vei, nedover. Men i fjor snudde pilene for BA. Vi opplevde en kraftig vekst i antall abonnenter. Mye takket være digitale abonnementer. Men nedgangen i antall papiraviser har også flatet ut.

Til og med løssalget viser tydelige tegn på bedring. Våre prognoser tyder på et bedre løssalg i januar i år enn i januar i fjor. Det er en utvikling vi ikke har sett på mange, mange år.

For oss i BA er det et tydelig tegn på at vi bare må gi gass. Flere sider gjør at vi skal skrive flere saker. Vi må komme oss enda mer ut. Spesielt siden vi har flyttet inn i medielandsbyen her på Nygård og ikke lengre har redaksjon kloss inn på Torgallmenningen.

At vi øker sidetallet på papir vil også gi en fyldigere nettavis med mer trykk. En god og fyldig papiravis går ikke på bekostning av en nettavis med høyt trykk. Tvert om. Jo mer journalistikk, dess bedre.

For eksempel vil vi på nettet vise en imponerende lang rekke fotballkamper fra byen, basert på kampene til byens lag i de lavere og bredere divisjoner. Men også fra andre idrettsstevner skal vi være til stede og sende direkte. Dette er viktig stoff for BA, fordi det er viktig for Bergen.

Vi er helt avhengig av gode innspill og tips fra dere som leser avisen. Selv om vi har flyttet til det nye mediebygget, vil vi fremdeles ønske lesere velkommen til oss.

Er du i nærheten så kom gjerne innom med tips, ris eller ros. Vær ikke redd for å sende brev, e-post eller ring. Gjerne rett til meg. Har jeg tid (og det pleier jeg å ha), slår jeg mer enn gjerne av en prat.

Kommentarer til denne saken