Gå til sidens hovedinnhold

Kommer til å kreve erstatning etter vannledningsbrudd

Artikkelen er over 1 år gammel

Bergen kommune kan vente seg krav fra forsikringsselskapet.

Et vannledningsbrudd i Sandviken tirsdag kveld førte ikke bare til at trafikken sto i stampe nesten hele onsdag.

Ett av husene som måtte evakueres tirsdag kveld, Sandviksveien 201, ble så skadet at beboerne ikke kunne flytte hjem før torsdag formiddag.

Skadene er ikke taksert, men det er ikke usannsynlig at det kommer til å koste en del penger å utbedre. Og det pengekravet, det får Bergen kommune.

Vil kreve alle kostnader dekket

Det er Tryg forsikring som har forsikret huset i Sandviksveien 201. Kommunikasjonssjef Ole Irgens sier til BA at de kommer til å kreve regress av Bergen kommune for eventuelle skader som har oppstått.

– Hvor store skader som er påført bygget vet vi ikke før vi har hatt en vurdering og taksering av skadene, sier Irgens til BA.

– Når det gjelder kostnader til evakuering av beboerne i det berørte huset, for eksempel utgifter til hotell, klær og tilsvarende, er dette også kostnader vi vil kreve tilbake av Bergen kommune, dersom dette er utgifter som Tryg har dekket, legger han til.

93 år gammelt rør

Som BA omtalte onsdag, er røret som sprakk fra 1926. Magnar Sekse, fagdirektør i Vann- og avløpsetaten i Bergen kommune, sa til BA at røret som sprakk etter planen skulle skiftes i 2025.

Dette er ett av flere gamle rør i området som sto for tur til å bli utskiftet.

Gjensidige forsikring sier til BA at de oppfordrer både privatpersoner, bedrifter og forsikringsselskaper om å kreve erstatning av kommunen for ulike tap man har hatt som følge av bruddet på det 90 år gamle røret.

– Denne gang gjaldt det Bergen, men det kunne like gjerne rammet andre steder, det er et stort etterslep i opprustning av kommunale ledningsnett, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

– Med tanke på skadeforebygging vet vi at ansvarsplassering er det som hjelper, legger han til.

Kommentarer til denne saken