Kommunal bolig i Ulstein påtent to ganger på tre uker

Brannen i tomannsboligen i Ulstein natt til søndag var påsatt, opplyser politiet til Sunnmørsposten. Det bor tolv utenlandske statsborgere i boligen som også ble påtent for tre uker siden.  Sindre Rise / NTB scanpix

Brannen i tomannsboligen i Ulstein natt til søndag var påsatt, opplyser politiet til Sunnmørsposten. Det bor tolv utenlandske statsborgere i boligen som også ble påtent for tre uker siden. Sindre Rise / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En tomannsbolig med tolv utenlandske beboere i Ulstein kommune ble natt til søndag påtent for andre gang på tre uker. Politiet mener det foreløpig ikke er holdepunkter for at det er snakk om hatkriminalitet.

DEL

– En mann er siktet og varetektsfengslet for brannstiftelsen for tre uker siden. Han har tilstått og oppgitt motiv, og vi mener at det ikke er noen sammenheng mellom brannene, sier etterforskningsleder Grete Hjelle i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Ingen mistenkte

Ingen er foreløpig mistenkt for brannstiftelsen natt til søndag.

– Vi har hatt en branntekniker på stedet, og han har konkludert med at brannen natt til søndag var påsatt, sier Hjelle.

Den påtente boligen er en kommunal vertikaldelt tomannsbolig som ligger like ved Høddvoll stadion.

– Det bor tolv personer i boligen fordelt på en somalisk og en afghansk familie. Det er snakk om flyktninger eller asylsøkere. Disse er inne til avhør nå, og barna er godt ivaretatt, sier Hjelle.

Den første brannen ble startet i delen til den somaliske familien, mens den andre ble startet i boligdelen til den afghanske familien. Hjelle mener dette kan være tilfeldig.

Krimteknikere jobbet søndag med å undersøke boligen.

Kriseteam involvert

Tolv personer, hvorav seks av dem er under 18 år, ble evakuert og senere innkvartert på hotell som følge av brannen, ifølge Sunnmørsposten.

Ingen av beboerne ble skadd, men boligen har store skader. Kommunens kriseteam jobber med å ivareta de involverte.

– Det var ingen fare for at brannen skulle spre seg, så naboer ble ikke evakuert, opplyste operasjonsleder Arild Reite i Sunnmøre politidistrikt til NTB natt til søndag.

Kommunen jobber med å ordne et midlertidig bosted for de involverte familiene.

Ti flyktningbarn

Ulsteins ordfører Knut Erik Engh (Frp) sier til VG at det var til sammen ti barn og unge i de to brannrammede familiene.

– De har bodd der i ganske mange år. Den ene familien har bodd der i fire år. De er så vidt jeg vet godt integrerte familier, sier Engh.

Brannen i boligen ble meldt klokken 3.18 natt til søndag. Klokken 5.30 opplyste 110-sentralen at den var slukket. Brannen i den ene boligdelen spredte seg til takkonstruksjonen, og selv om det ikke begynte å brenne i den andre leiligheten i tomannsboligen, har den fått en del vann- og røykskader, ifølge 110-sentralen