Møteplasser for ungdom

– Vi savner en møteplass hvor vi kan være etter skolen. Vi får ikke lov av foreldrene å ha besøk hjemme, så vi ønsker oss et sted hvor vi bare kan slappe av og senke skuldrene. Et sted med noen stoler, bord, mat, musikk og et biljardbord.

Hilsen en på 19 og to på nesten 20

Svar: I Bergen finnes det flere åpne møteplasser for aldersgruppen dere tilhører. Kulturetaten i Bergen kommune driver Ungdomshuset i sentrum og Åsane ungdomsklubb for unge mellom 16–20 år. Dette er møteplasser hvor en kan slappe av sammen med venner og hvor det er mulig å danne nye vennskap. En kan lytte til musikk, men også drive med ulike kulturaktiviteter som for eksempel dans, musikk, film, spill, kunst og håndverk om en ønsker. Vanligvis blir det servert noe å spise. Det er også mulig å påvirke tilbudet om det er noe dere savner eller ønsker å bidra med.

Røde Kors Fellesverket og Forandringshuset er andre aktører som driver åpne møteplasser. Om dere er interessert i ulike typer spill kan Spillhuset Bergen være noe for dere. Det er altså flere steder dere kan møtes for avslapning og hygge. Her er mulighetene mange.

Ungdomshuset i Sentrum har åpent tirsdager og onsdager 16.00-21.00.

Åsane ungdomsklubb er åpent torsdager 14.00-16.00.

Røde Kors Fellesverket har åpent mandager, tirsdager og torsdager 16.00-19.00.

Forandringshuset i sentrum åpner dørene mandag og torsdag 16.00-21.00,

mens Spillhuset er åpent fra onsdag til fredag 16.00-20.00 og lørdag / søndag 14.00-18.00.

Bergen kommune - Ungdomshuset i sentrum

Bergen kommune - Ungdomsklubber

Fellesverket - Røde Kors (rodekors.no)

Bergen : Forandringshuset

Spillhus Bergen - SPILLHUSET BERGEN


Vennlig hilsen

Kulturkoordinator Ragnhild Ohma, byrådsavdeling for kultur, mangfold og likestilling

Langt å gå til Garnes

– Det er altfor få busser til Garnes. Kan Skyss sette opp busser fra Arna Stasjon til Garnes i 21-, 22- og 23-tiden i helgene?

Hilsen Ariel, Ken, Ali og Ema


Svar: Hei! Vi er glade for at dere ønsker å ta buss og forstår at dere ønsker flere avganger! Det er dyrt å drive kollektivtransport siden billettinntektene ikke dekker alle kostnader, og det er derfor ikke mulig å ha et like godt busstilbud overalt. For å få pengene til å rekke lengst mulig, prioriterer vi strekninger og tider der vi kan nå flest mulig reisende.

Vennlig hilsen Ingrid Dreyer, pressekontakt i Skyss

Skjerp dere, gutter!

– I dag tok jeg Bybanen tre ganger. Der var det mange ungdommer, særlig gutter, som stinket. Lær dere å bruke deodorant, gutter! Ellers går dere en vanskelig fremtid i møte.

GL

Banken

– Banken min skryter av at «kundeutbyttet er på vei», men det kreves tydeligvis store boliglån for å få dette utbyttet. Hvorfor gis det ikke utbytte til de som har sparepenger på konto?

I vårt tilfelle er det snakk om flere titusener av kroner på sparekonto gjennom hele året, i tillegg til vanlig lønnskonto. Men det er tydeligvis ikke nok for banken.

Vi lurer ganske enkelt på hvor grensen går, og hvor mye vi faktisk må spare for å få ta del i utbyttet?

Hilsen kunde i 40 år (og snart kunde i annen bank)


Nettleien

– Ser at alle er enige om at strømprisene må ned, men hva med nettleien? Den må også gjøres noe med.

En som fryser

Prisene

– Så galt som vi vanlige folk har det her i landet nå har det aldri vært før. De høye strømprisene, bensinprisene osv. er ikke for vanlige folk. Arbeiderpartiet må skifte navn til avgiftspartiet, de dreper oss med skatter og avgifter.

Grethe

Utgått på dato

– Folk må slutte å bruke ringeklokker når de besøker folk. Det er mer enn nok lyder fra før man blir offer for. Dersom man heller blir oppringt på telefonen, er det samme lyd man ellers hører om dagene. I tillegg er det å trykke på ringeklokker noe som fører til koronasmitte og lignende. Tenk hvor mange fingre som har vært på ringeklokkene, med ulike former for sykdommer! Med dagens kommunikasjoner trenger man ikke lenger ringeklokker på dørene. Mobilen er tingen.

Olav W.

Hundeposer, seriøst?

– Jeg sliter fortsatt med å forstå alle hundeeiere som plukker opp hundebæsj, putter den i en pose, for deretter å legge posen igjen i naturen. Jeg klarer bare ikke skjønne logikken. Om bæsjen får ligge i det fri, så forsvinner den jo. Blir den liggende i en pose, forsvinner den ikke. Jeg aner ikke hvor mange ganger BA og andre medier har skrevet om dette, likevel skjer det igjen og igjen. Jeg skulle så gjerne ønske at en hundeeier som gjør dette kunne ta seg bryet med å svare meg på følgende: Hvorfor? Gjerne anonymt i Summetonen, altså. Jeg har ikke behov for å henge ut noen, men jeg har et utrolig stort behov for å forstå hvorfor. Jeg lurer veldig på om det er noe jeg ikke har skjønt, nemlig. Opplys meg!

Turglad bergenser

Stor takk

– En stor honnør og takk til paret som plukker hundeposer i Hordnesskogen. Trist at det skulle være nødvendig.

Flere bosspann langs turstier er et savn for flere enn oss hundeeiere. Men å ta med seg posene, og annet boss for den del, er likevel ikke så vanskelig.

Hundeeier

Heisen

– De bør få orden på heisen i Klostergarasjen. Det var bare den ene som virket og det ble veldig trangt og ubehagelig. Dessuten kjørte den forbi etasjen vi skulle av i hele tre ganger.

Rullestolbruker

Svar: Heis 1 i Klostergarasjen ved Markeveien har vært ute av drift fra fredag 25/3 til mandag 28/3, deler av mandagen var den også ute av drift. Mandag ettermiddag var den i drift igjen, men det måtte gjøres noen tilpasninger på den i dag også, noe som har medført at den har vært litt av/på gjennom dagen.

Heisene i Klostergarasjen ved Markeveien er mulig de mest brukte heisene i hele Bergen, noe som medfører høye krav til vedlikehold, men også høyere risiko for feil. Heisene har daglig tilsyn, renhold og vedlikehold, men det er ikke alltid vi klarer å utbedre feil så raskt som ønskelig.

Med vennlig hilsen

Trond Birkeland,

daglig leder

Bergen parkering

Våren er her

– Slapp av folkens, det går mot vår selv om det ikke virker sånn.

Jeg ble så glad da jeg gikk forbi Hotell Norge onsdag morgen og så parkvesenet holde på å klargjøre bedene rundt Ole Bull-statuen. Det gir meg håp om at det snart blir varmere i været. Å våkne til snø tirsdags morgen var ikke det jeg forventet eller ønsket.

Anne

Den glade enke

– En fantastisk opplevelse av et show og oppsetning som jeg overvar. Tror ikke jeg har vært borti noe så flott så lenge jeg har bodd i Bergen. Terningkast seks eller mer! Med stående applaus og klapping og hyling! Kritikken i BT (3 stjerner) holder bare ikke. Dette var en opplevelse som alle og enhver som bor i Bergen burde ha fått med seg.

Åse K. Skjelderup Bjerke

Les flere summetoner her: – Jeg følte meg mistenkeliggjort uten grunn