– Klar for Beatrix

Eric Saudan, som driver Fløien Folkerestaurant er strålende fornøyd med at dronning Beatrix trolig vil spise lunsj hos ham.

Eric Saudan, som driver Fløien Folkerestaurant er strålende fornøyd med at dronning Beatrix trolig vil spise lunsj hos ham. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Dronning Beatrix vil trolig legge lunsjen til Fløien Folkerestaurant når hun kommer hit 3. juni.

DEL

Eric Saudan bekrefter at han er blitt oppsøkt med spørsmål om enten Bellevue eller Fløien Folkerestaurant kan servere lunsj til dronning Beatrix og hennes følge.

DELEGASJON: Tidligere har BA skrevet at den nederlandske dronningen selv har ønsket å bruke den siste dagen i Bergen i forbindelse med statsbesøket i Norge fra 1. til 3. juni.

Nå begynner programmet å sette seg. BA vet at det kommer en delegasjon til Bergen 29. og 30. april. Her er det blant annet representanter fra den nederlandske ambassaden med. Da skal opplegget under dronningbesøket spikres.

  • Nyheter

Tidligere har – etter det BA vet – restauranten på Fløyen bare en gang tidligere blitt brukt ved statsbesøk. Det var i 1969, da britisk dronning Elizabeth, var her.

Også den kjente kongereporteren Kjell Arne var til stede da.

– Jeg husker godt at dronning Elizabeth kom til Bergen med familien. Det husker dronningen også, for da jeg møtte henne igjen i Oslo i 2001 – og fortalte henne at jeg var fra Bergen og hadde sett henne der, utbrøt hun spontant: «Ja, det besøket husker jeg godt. Vi tok en bane opp fjellsiden og spiste lunsj på toppen!», forteller Kjell Arne Totland til BA.

– Jeg ble faktisk skikkelig imponert over at en dame som har reist så mye og besøkt så mange steder i sitt liv, husket nettopp dette besøket så godt, legger han til.

TROLDHAUGEN: Mens dronningen Elizabeth kom med kongeskipet «Britannia», ser det ut til at Beatrix kommer med fly.

Men det er langt fra sikkert at besøker ellers blir så ulikt.

Verten, kong Olav, og det daværende kronprinsparet tok blant annet sine gjester til Akvariet og til Troldhaugen.

Dronning Beatrix kommer midt i Festspill-tiden, og fra Festspillene har BA tidligere fått bekreftet at man har vist interessen for hva som står på programmet denne dagen.

REKLAME: Kjell Arne Totland er svært fornøyd med at dronning Beatrix gjester hjembyen.

– Dette blir fantastisk reklame for Bergen – og byen vil nok få mange nederlandske turister etter dette, sier han begeistret, når BA forteller ham at dronning Beatrix og kongeparet skal spise lunsj på Fløyen.

Men også Bellevue er med i diskusjonen for den kongelige lunsjen.

– Jeg håper nesten det blir Fløien, slik at Beatrix får oppleve å reise med Fløibanen, sier den utvandrede bergenseren.

Artikkeltags