Gå til sidens hovedinnhold

Knopfler leverte

Artikkelen er over 11 år gammel

Lekre gitartoner i over to timer.

Mark Knopfler stod endelig på scenen i Vestlandshallen på mandag. Les anmeldelse og se terningkast i tirsdagens BA.

  • Konsert

MISTET BILLETTENE: For noen var det imidlertid ren flaks at de fikk med seg konserten. Jan Gunnar og Jan Christian Halvorsen var blant dem som hadde gledet seg lenge å se de kjente musikerne på scenen.

Sammen med de andre fansene stilte de seg i kø med billettene i trygg forvaring.

Da far og sønn nærmet seg inngangsdøren oppdaget de at billettene var søkk borte.

– Jeg hadde billettene hengende på kontoret i to måneder, sier Jan Gunnar Halvorsen til BA like etter at han mistet dem.

Det så en stund ut som om helten kom til å gå på scenen uten de to uheldige i salen.

De to hadde imidlertid flaks og fikk billetter tilbake fra en oppmerksom vekter. Dermed kunne de benke seg sammen med de andre Knopfler-fansene.

LIKTE STOLEN: I løpet av USA-delen av årets turné fikk Knopfler problemer med en nerve i ryggen. Fremfor å avlyse konserten, valgte den tidligere frontfiguren i Dire Straits å sitte på en stol mens han sang sine historiefortellende tekster og tryllet frem gitarsoloer.

Ryggproblemene er borte, men 60 år gamle Knopfler har funnet ut at han liker sin nye ergonomiske stol såpass godt at han har fortsatt å bruke den.

Han er ikke den eneste store artisten som sliter med ryggen for tiden. U2 måtte nylig avlyse 17 av sine konserter fordi Bono fikk store problemer.

GRETTEN: Lørdag spilte Knopfler utendørs i Helsingborg, der det var vanskelige vindforhold for musikerne på scenen. De svenske anmelderne er ikke overbegeistret, selv om gitarsoloene beskrives som episke. Helsingborgs Dagblad omtaler Knopfler som gretten på scenen.

Knopfler og bandet hans har vært på plass på plass i Norge i flere dager. Oslo brukes som base for konsertene i Norge og Sverige.

«LATTERLIG»: Guy Fletcher, som i likhet med Knopfler var medlem i Dire Straits, har allerede vært ute og kritisert norsk veipolitikk. I sin turnéblogg skriver keyboardisten det er latterlig med 90 km/t i fartsgrense på motorveiene.

Det er tredje gang Mark Knopfler kommer til Bergen. I tillegg til konserten i Vestlandshallen i 2008, spilte han også i Haukelandshallen i 2005.