- Samarbeidet mellom popmusikere og filharmonien gir det hele en meget spesiell ramme, sier regionleder ved Redd Barnas regionkontor i Bergen, Solveig Moldrheim.

- Vi håper den vil skape en verdig markering og appellere til et bred publikum.

Tirsdagens konsert er resultatet av et initiativ fra harmonienmusiker Berend Mulder.

Redd Barna og flere samarbeidspartnere står for selve arrangementet, som skal gjøre ære på en av barnas aller fremste rettighetsforkjempere.

- I år er det 85 år siden Eglantyne Jebb forfattet det som ble forløperen til FNs konvensjon om barns rettigheter, sier Moldrheim.

Overskuddet fra konserten skal gå til Redd Barnas ABC-kampanje, som har som mål å kunne tilby utdanning til åtte millioner barn i konfliktrammede områder innen 2010.

I tillegg til Park, Tellez, Sandtorv og harmonien, bidrar Syme, Ralphtronixxx og skuespillere fra Vestlandske teatersenter til forestillingen i Logen.

Mens pop- og elektronikaartistene fremfører egne låter, skal en strykekvartett fra harmonien fremføre Shostakovitch's 8. Det klassiske stykket ble i sin tid skrevet til minne om krigens ofre.

- Vi synes det passer fint i denne sammenhengen, sier initiativtaker og musikalsk ansvarlig, Mulder.

- Nå håper vi på fullt hus slik at mange flere kan bli kjent med kvinnen som nesten ingen har hørt om før, sier Moldrheim.

- I tillegg til det offentliggjorte programmet, kan jeg lovet at én kjent bergensartist til dukker opp. Men hvem det er, vil jeg ikke røpe.

Billetter til konserten koster 300 kroner og kan kjøpes gjennom Billettservice.