Gå til sidens hovedinnhold

Her er Razikas Håkan-favoritter

Artikkelen er over 4 år gammel

Det er for lengst kjent at Håkan Hellström inntar Bergen 24. juni. Nå får han selskap av Razika.

I dag opplyser nemlig Bergen Live at Razika skal forsøke å få liv i bergenspublikummet før moderne skandinaviske popklassikere som «Ramlar», «Valborg» og «Kom Igjen Lena!» ruller ut i sommerkvelden.

I 2013 intervjuet BA Håkan Hellström. Les intervjuet her.

Startet i Berlin

Håkan Hellström startet sommerens turné i Berlin i helgen og fortsetter med to kvelder på Stockholm Stadion 9. og 10. juni.

Turneen, som også sveiper innom Oslo, avsluttes med to konserter på hjemmebane i Göteborg, på Ullevi. Samme sted som svensken satt to publikumsrekorder i juni i fjor. Den første konserten samlet 70 091 mennesker. Den andre 70 144.

Razika, som rundet 10 år med en jubileumskonsert i januar i år, har gjort høythengende oppvarmingsjobber tidligere. I mai 2011 varmet de opp for Arctic Monkeys på Sentrum Scene i Oslo.

BA fikk de fire medlemmene til å fortelle kort om sin personlige Håkan-favoritt.

Først ut er Maria Råkil. Låt? «Nu kan du få mig så lätt» fra debuten «Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg».

– Dette er en fantastisk låt som jeg har elsket fra første gang jeg hørte den. For ikke så lenge siden ble den plutselig veldig aktuell for meg igjen, da jeg var hemmelig forelsket i min nåværende kjæreste.

Marie Amdam velger seg «Himmel Blå Himmel Blå».

– En nydelig låt vi hørte veldig mye på en av de første somrene vi spilte i Razika. Jeg får en veldig sterk frihetsfølelse av denne, for den minner meg om da hadde innetider, men gikk på våre første fester, og følte alt lå foran oss.

Rett i hjertet

Marie Moe drar, som Råkil, pendelen tilbake til førsteplaten i 2000. Hennes låt er livefavoritten «En Vän med en bil».

– Denne låten hørte jeg nesten i hjel i tenårene. Jeg tenker på de første gangene vi dro på fest og følte oss frie. En blanding av overmot og usikkerhet. Den treffer meg fortsatt rett i hjertet.

Trommeslager Embla Karidotter plasserer den såre balladen «Jag vet vilken dy hon varit i» øverst. Den ble gitt ut på «2 steg från Paradise».

– En av de aller fineste låtene jeg vet om. Med en hjerteskjærende, men trygg tekst forteller den en historie som jeg tror alle kan kjenne seg igjen i, den er både håpløs og håpefull, forteller hun.

Les jubileumsintervjuet med Razika her.

Kommentarer til denne saken