Gå til sidens hovedinnhold

Korona kom brått på, men skolen har gjort en god jobb

Den største ulempen med hjemmeskole er at vi mister hele den sosiale delen av skolen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I 2020 startet utbruddet av covid-19 som førte til forandringer i skolehverdagen. Dette kom brått på, og mange synes kanskje dette har vært et vanskelig skoleår. Det er også mange som ikke har noe imot forandringene i skolehverdagen.

Jeg likte hjemmeskole ganske godt. Du slipper å stå opp like tidlig og du kan jobbe med oppgavene du har fått i ditt eget tempo. Du kan ta pause når du vil, du får en mer frihet og du velger selv når du gjør oppgavene dine. Noe som også skjer når man er på skolen, er at man bruker unødvendig lang tid på ting som ikke går ut på læring.

Når du bare må gjøre ferdig skoleoppgavene vi har fått, så får du plutselig mye bedre tid. Jeg følte dagene ble mye mindre stress, og at jeg fikk mer ut av dagen. Men når det var jeg som bestemte når jeg skulle gjøre oppgavene, så endte det ofte opp med at jeg hadde oppgavene hengende over meg kanskje litt lenger enn jeg burde. Skolearbeidet ble av og til utsatt til senere på dagen.

Du får heller ikke den samme følelsen når du er ferdig på hjemmeskolen, som når du kommer hjem fra vanlig skole.

Den største ulempen med hjemmeskole er at vi mister hele den sosiale delen av skolen. Du får ikke sett venner og klassekamerater, og det å være rundt andre mennesker er veldig viktig. Alle fritidsaktiviteter ble stengt ned, så jeg kunne ikke møte venner på fotballtrening heller.

Da er det viktig å holde kontakten. Jeg gjorde det blant annet gjennom spilling og chat på nettet. Etter hjemmeskole i over to måneder var det tilbake på skolen igjen. Vi kom i nye klasserom, vi fikk sikkert håndsprit 15 ganger daglig. Vi ble skilt fra venner som gikk i andre klasser, og måtte holde avstand fra alt og alle. Klassene byttet på og gå på skolen og ha hjemmeskole annenhver dag. Det var en fin løsning der du også fikk møte klassekamerater. Jeg mener vi burde hatt enda mer meet-undervisning, og ikke bare gi oss noen oppgaver som vi skal gjøre. Dersom vi får mer undervisning, så får vi også lært bedre og vi kan spørre spørsmål underveis.

Men skolen har gjort en god jobb på kort varsel. Det har vært et annerledes skoleår, men det eneste man kan gjøre er å gjøre det beste ut av det.

  • Hvordan har det siste året vært for deg? Send ditt innlegg til debatt@ba.no

Les også

Eg har faktisk godt av å kjeda meg litt i blant