Maria Grotle Tobias (19) tenker tilbake ett par uker, da de fire fra Løvstakkens Jægerkorps ble fullstendig «tatt på sengen».

Eksepsjonelle evne

– Da vi fikk summet oss, må jeg innrømme at det føltes veldig kjekt. Ikke minst det å få en pris som viser at det vi gjør blir sett.

Maria er sjef for Løvstakkens Jægerkorps – korpset som gjør langt mer enn bare å marsjere i gatene på Løvstakksiden.

«Løvstakkens Jægerkorps får prisen for sin eksepsjonelle evne til å rekruttere, engasjere og inkludere. Jærgerkorpset videreførere en stolt tradisjon i Bergen, og er i dag ett av byens største buekorps med medlemmer av begge kjønn fordelt på 20 ulike nasjonaliteter.»

Juryen som plukket ut nettopp jægerkorpset som årets vinner av Kulturprisen i Årstad bydel, brukte iallfall ikke for sterke ord og uttrykk.

I dag fremstår korpset som kanskje den største bidragsyteren på det å knytte sammen innvandrergrupper og nordmenn.

Løvstakkens Jægerkorps, blandingskorpset med både jenter og gutter, gjør en fantastisk jobb.

– Selv om vi denne høsten har hatt koronaen rundt oss, har vi likevel fått med oss samtlige medlemmer i korpset på både bowling og trampolinepark, forklarer Maria.

– Vi har hatt slagertrening og en pizzaavslutning nå oppunder jul for alle som hadde vært innom slagertreningene. Vi hadde og konkurranser der premien var kinobilletter.

Og som ikke dette var nok, ble det arrangert julebord for alle offiserene i korpset pluss noen gamlekarer som hjelper oss veldig mye i hverdagen.

– Tanken var og et juleverksted med pepperkakebaking og juletrefest, men disse tingene må vi dessverre avlyse i år.

Ønsket til Maria og de andre i ledelsen, var at de til jul igjen kunne ha åpnet fritidsklubben korpset driver i Sambrukshuset hver onsdag.

Håper å kunne åpne igjen

– Håpet er å få dette til like inn på nyåret. Fritidsklubben er et trygt sted å være for de unge – og dessuten en viktig vervearena for korpset. Når vi skriver januar, er det bare ett par måneder til sesongstarten.

Allerede nå er de på Løvstakksiden begynt å se frem mot Buekorpsenes Dag i mai 2022. Og kanskje blir de da enda flere enn i fjor.

– Vi faller iallfall ikke til ro med de 60–70 vi stilte med på linje sist vår. Vi ønsker oss enda flere. Korpset har barn fra 20 forskjellige nasjonaliteter, men jeg ser ikke bort fra at det finnes enda flere – og alle er velkommen!