Fra mai og frem til nå har Tertnes-korpsene fått låne et tomt kontorlokale i sentrum. Nå er imidlertid disse utleid. Torsdag forrige uke fikk de beskjed om at deres siste dag i lokalet er tirsdag.

– Det kom veldig brått på. Nå trenger vi hjelp, og er avhengige av å få på plass et lokale så raskt som mulig, sier leder for Tertnes skoles musikkorps, Ingunn Bratland.

Hun legger til at de har vært heldige og at de er veldig takknemlige for at de har fått låne lokalene i sentrum.

Dette gjelder de tre korpsene Tertnes skoles musikkorps, Tertnes Brass og Tertnes Amatørkorps.

Det var Åsane Tidende som først omtalte saken.

Frykter digitale øvelser

Det er koronasituasjonen som gjør det vanskelig for korpsene. Vanligvis har de brukt gymsalen på skolen, men dette lar seg ikke gjøre nå som også denne blir brukt til undervisning. I tillegg trenger de god avstand mellom musikantene.

– Vi trenger et lokale som er opp mot 150 kvadrat stort, og vi er nødt til å ha et lokale hvor slagverksutstyret kan bli stående, forklarer hun.

Denne helgen får de lånt gymsalen på skolen, men det er bare for en helg. Nå frykter Bratland og resten av musikantene at de må tilbake til digitale øvinger.

– Vi kan ikke holde på med det lenge, for vi mister øving på det og det går utover samspillet, forklarer hun.

21. november skal de etter planen delta i en konkurranse, som de nå skulle starte oppkjøringen på. Hvordan det nå blir, vet foreløpig ikke Bratland.

– Den henger i en tynn tråd hvis vi ikke finner lokale raskt, sier hun.