Store ressurser fra nødetatene rykket i 0730-tiden onsdag ut til Skråmestø nord på Askøy.

– Vi fikk melding fra en forbipasserende som så svart røyk velte ut fra en enebolig, forteller vaktkommandør Jostein Steinsland-Hauge ved 110-sentralen.

På stedet forteller brannvesenets innsatsleder Henrik Grindheim at flammene sto ut vinduene og over taket da nødetatene kom frem.

Det ble meldt om full overtenning i huset.

– Huset har store, store skader, sier operasjonsleder Helge Blindheim i Vest politidistrikt.

Innsatsleder i brannvesenet, Henrik Grindheim forteller at huset er totalskadet og ubeboelig. Brannen ble meldt slukket i 0800-tiden.

Én person er registrert bosatt på adressen. Han er gjort rede for, og det er ikke meldt om personskader, ifølge politiet.

Siktet for brannen

Beboeren, en mann i 40-årene, er siktet for å ha tent på egen bolig, opplyser politioverbetjent Sven Erik Midthjell ved Askøy og Øygarden politistasjon til BA.

Han er pågrepet og siktet for grovt skadeverk, og vil bli avhørt i løpet av dagen, opplyser politiet. Patruljen har gjort flere beslag i huset tirsdag, får BA opplyst fra innsatsleder Casper Kaland.

Midthjell bekrefter at politiet var på samme adresse mandag morgen, etter melding om en MC-brann. Mannen skal ha forårsaket også denne brannen.

Han ble overlatt til helsepersonell etter MC-hendelsen mandag, sier politioverbetjenten.

Bekymrede naboer

– To av nabohusene ble evakuert, det gikk greit for seg. Nå har de fått dra tilbake til husene sine, sier Kaland i politiet.

BA har vært i kontakt med en person som hevder å være den som varslet brannvesenet om brannen.

– Jeg så at det begynte å komme flammer ut av det ene vinduet. Plutselig sto det flammer ut alle veier, forteller vedkommende til BA, og legger til:

– Beboeren i huset sto utenfor og så på. Politiet ba meg om å evakuere naboene. Jeg var bekymret for at brannen skulle spre seg til nabohuset.

På stedet snakker BA med flere av husets nærmeste naboer. En av dem ringte politiet klokken 0720, da han så flammene.

– Det første jeg gjorde var å ringe brannvesenet. Det er ikke kjekt, vi føler oss utrygge, sier han til BA.

BA kjenner identiteten til naboene, men har valgt å anonymisere dem av hensyn til de involverte.