Gå til sidens hovedinnhold

18-åringen hevder han fikk blackout

Artikkelen er over 9 år gammel

Krimteknikere saumfarer den drapssiktedes bolig onsdag ettermiddag.

Svaret på hvorfor Hilda Feste (98) ble drept kan for all fremtid fremstå som et mysterium, dersom politiet har rett i sine antakelser om at den pågrepne 18-åringen har stått bak den grufulle handlingen.

Han sier selv at han ikke har noen minner om at han har vært i leiligheten til 98-åringen 1. januar.

KRIMTEKNIKERE GJENNOMSØKER BOLIGEN

Onsdag ettermiddag tok politifolk og krimteknikere seg inn i boligen hvor tenåringen ble pågrepet tirsdag kveld. Trolig vil de saumfare huset etter biologiske spor.

De kan også være på jakt etter fingeravtrykk, fibre fra klær og skoavtrykk - for å sammenligne dette med eventuelle funn fra åstedet. Inngangsdøren til boligen har i natt vært sperret av med polititape.

Politiet har blant annet brukt hund for å søke inne i boligen.

TATT ETTER DNA-PRØVE

Politiet opplyste i går at tekniske spor knytter 18-åringen til åstedet for drapet. Det er foreløpig ikke kjent om det er DNA-treff eller andre bevis politiet mener nagler 18-åringen til drapet.

Tenåringen var for rundt en måned siden inne til vitneavhør. Der avga han frivillig fingeravtrykk og DNA-test.

VAR FULL

18-åringen hadde festet sammen med en kamerat og drukket utblandet sprit tidligere på dagen. I avhør har han forklart at han på et tidspunkt fikk blackout og ikke husker noe før han våknet opp i sin egen seng neste dag.

Når hukommelsen sviktet er usikkert, men vitner forteller til BA at han sent på ettermiddagen ble observert overstadig beruset i Os sentrum.

Den tidligere ustraffede mannen fikk seg jobb like etter nyttår etter at han hadde kuttet ut videre skolegang. Han har overfor bekjente gitt uttrykk for sjokk over at 98 år gamle Hilda Feste ble funnet drept første nyttårsdag. Han har fulgt med i mediene om drapet, og han visste godt hvem den eldre kvinnen var.

VIL SAMARBEIDE MED POLITIET

18-åringen skal ha likt å ta seg en fest, men ifølge kamerater har de aldri mistenkt ham for å bruke andre rusmidler enn alkohol.

18-åringens forsvarer, advokat Rolf Knudsen sier til BA at hans klient er helt knust av den alvorlige anklagen.

– Han kan ikke se for seg at han har begått en slik grusom handling. Han vil bidra med opplysninger så godt han kan og makter, sier Knudsen til BA.

Den siktede blir fremstilt for varetektsfengsling fredag.