Ble bitt i øyet - krever 36 mill.!

Lars Rune Føleide (29) har fremdeles arr over høyre øye. Nå krever NHH-studenten 36 millioner kroner i erstatning fra en medstudent.

Lars Rune Føleide (29) har fremdeles arr over høyre øye. Nå krever NHH-studenten 36 millioner kroner i erstatning fra en medstudent. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Etter å ha blitt bitt i øyet på et nachspiel, krever Lars Rune Føleide (29) en sum forbi enhver fatteevne.

DEL

Gigantkravet ble kjent da straffesaken mot den tiltalte medstudenten (23) begynte i Bergen tingrett i går.

23-åringen er tiltalt for å ha bitt Føleide på et fuktig nachspiel 7. september i fjor. Han har beklaget og erkjent at han bet, men sier det skjedde som følge av en spontan og irrasjonell reaksjon av et slag i ansiktet. Han erkjenner ikke straffskyld, men har sagt seg villig til å dekke medstudentens legeutgifter.

Gigantkravet avviser han blankt:

– På grunn av et arr! Dette er tatt helt ut av proporsjoner, sa tiltalte i retten.

– Jeg vet jo at det er et stort krav, men det er umulig for meg å sette en kronepris på helsen min. Derfor tok jeg rett og slett et tall, sier Føleide til BA.

TRAUMATISK: Han sier voldsepisoden var en traumatisk opplevelse. Han slet med nedsatt syn i to uker etter hendelsen. Han frykter nå at han ikke klarer å gjennomføre masterstudiene og få en fremtidig godt betalt lederjobb i næringslivet, og at han må klare seg med bachelorgraden i stedet.

Det fremtidige inntektstapet har han satt til 15,9 millioner samt 20 millioner i oppreisning. Han fikk infeksjon i såret og hevder at han utviklet psoriasis etter bittet.

– Forrige semester ble ødelagt som følge av voldsepisoden, sier Føleide.

13 000 KR: Aktor, politiinspektør Sidsel Isachsen, ga i retten uttrykk for at hun var forundret over størrelsen på erstatningskravet.

– Er dette realistisk. Tøver du nå? spurte hun fornærmede.

– Jeg har ikke helt finregnet på det fremtidige inntektstapet, sa 29-åringen som måtte medgi at han ikke var helt på linje med rettspraksis på området.

I tilsvarende voldssaker som har vært behandlet for Bergen tingrett har erstatningssummen ligget på rundt 13 000 kroner.

«SVEISEAFTEN»: Både tiltalte og fornærmede var til stede på et lukket nachspiel på Direksjonsmusikkens «Rum» i lokalene til utdanningsinstitusjonen i Helleveien.

Det ble arrangert såkalt sveiseaften for studentene. Det hadde vært drukket øl og brennevin i timevis da voldsepisoden skjedde klokken 0500 om morgenen. Begge var beruset og har forskjellige oppfatninger av det som skjedde.

Fornærmede var ikke lenger ønsket på festen fordi han skal ha tatt bilder av noen kvinnelige gjester som syntes han opptrådte sjenerende.

29-åringen kan ikke huske at han ble bitt. Han mener han ble sparket mens han lå nede. Han avviser samtidig at han motsatte seg utkastelse og at han langet ut et slag mot tiltalte.

Ifølge masterstudenten har tiltalte og andre vitner oppkonstruert hendelsesforløpet for å undergrave troverdigheten hans.

Artikkeltags