Uttalelsen fra tidligere partiformann i Fremskrittspartiet Carl I. Hagen vekker reaksjoner.

Da det ble kjent at en 23-åring var siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth onsdag, gikk Hagen ut på sin egen Facebook-side og angrep Stoltenberg-regjeringen.

– VILLE VÆRT I LIVE

– Hører på NRK TV at den siktede i Anja-saken er tidligere straffedømt, senest i januar i år. Hvorfor i all verden satt han ikke inne. Hadde vi hatt en skikkelig regjering med nok fengselsplasser og skikkelige dommer ville han sittet inne og Anja ville vært i live. Det rødgrønne flertallet har Anjas død på sin samvittighet. Jeg gremmes!, skrev Hagen.

SLETTET MELDINGEN

Meldingen ble slettet i ettertid, men flere personer tok bilder av meldingen - og onsdag kveld blei den hyppig delt på det sosiale mediet Twitter.

– Det stemmer. Jeg la ut en melding på Facebook i går kveld i affekt og raseri over en regjering som har en for snill kriminalpolitikk, sier Carl I. Hagen til BA.

– Jeg trakk den tilbake da jeg hadde en litt uheldig spissformulering på slutten, sier han.

På slutten av meldingen skrev han ar den rødgrønne flertallet har Anjas død på sin samvittighet.

– Jeg står for alt det andre jeg skrev. Det står 1100 personer i soningskø i Norge i dag. Det er regjeringens ansvar. Hvorfor er ikke vedkommende som ble pågrepet for å ha drept Anja i fengsel, spør Hagen.

– FOR MILDE DOMMER

– Det andre jeg er rasende på, er regjeringens milde dommer. Frp vil ha strengere straffer. Hadde vi hatt strengere straffer, hadde kanskje vedkommende fremdeles sittet inne for sine tidligere ugjerninger, mener Hagen.

– Hvorfor sitter vedkommende ikke bak lås og slå. Det er regjeringen sitt ansvar, sier Hagen.

På Twitter raser debatten etter Hagen-uttalelsen.

Den profilerte advokaten Jon Wessel-Aas er ikke nådig:

«Enkelte insisterer på å svine til sitt ettermæle. Gang på gang. Carl I. Hagen».

Forfatter Vidar Kvalshaug ytrer dette:

«Siden Carl I. Hagen ikke eier anstendighet, må vi vise vår ved å ikke koble siktede til bestemt politisk parti før vi vet om drap er politisk motivert».

Jan Evensen:

«Carl I Hagen ute å slenger med leppa igjen. Bør ikke den mannen snart fokusere 100% på dansen?».