Gå til sidens hovedinnhold

– Det er sikkert tusen ting jeg kunne ha gjort annerledes

Artikkelen er over 9 år gammel

33-åring forklarte seg i Ragnhild-saken.

Mandag forklarte også den 33 år gamle tobarnsmoren seg i den såkalte Ragnhild-saken. Hun sa selv at hun var sliten og stresset til retten.

Kvinnen bodde i leiligheten sammen med den tredje medtiltalte, en 35 år gammel mann.

Hun forteller at hun møtte Ragnhild og den da 18 år gamle mannen i Nygårdsparken før de gikk til leiligheten hennes i Nordre Skogvei.

Som BA har skrevet tidligere har kvinnen innrømmet i avhør at hun hjalp 15-åringen med å sette en sprøyte med heroin. Dette gjentok hun i retten mandag.

– Jeg husker bare at jeg hjalp henne med å sette sprøyten, men det kan godt være at jeg hjalp henne med å lage til.

OVERDOSER

Som 19-åringen forklarte til retten tidligere samme dag, ble de etter hvert oppmerksomme på at 15-åringen hadde uvanlig pust da hun lå på madrassen på kjøkkenet.

– Vi diskuterte litt frem og tilbake og lurte litt på hva det var. Jeg har vært med på noen overdoser og for meg hørtes det ut som om hun hadde raslete pust, fortalte kvinnen fra vitneboksen.

– Var det noe med hennes tilstand som ga tanker om at dere skulle tilkalle hjelp, spurte rettens administrator.

– Vi var inne på tanken, men så ikke på det som så alvorlig. Hvis hun ble verre skulle vi tilkalle hjelp, men hun kviknet til.

Ifølge tiltalebeslutningen skal kvinnens 35 år gamle samboer ha sagt at han ikke ønsket en ambulanse til leiligheten.

AMBULANSE

I retten forklarte 33-åringen at hun diskuterte å tilkalle en ambulanse sammen med samboeren, og at han stilte spørsmål om det var nødvendig.

Ifølge kvinnen var alt i orden med 15-åringen da hun gikk for å legge seg i et annet rom. Da hun kom tilbake på kjøkkenet etter å ha sovet, skal hun ha funnet 15-åringen død på madrassen.

– Jeg skjønte ikke hva som hadde skjedd. Når jeg gikk og la meg satt hun og fniste og lo. Noen timer senere var hun død, sa kvinnen i retten.

– Er det noe du ser at du kunne gjort anderledes, spør rettens administrator.

– Sikkert tusen ting. Jeg burde aldri tillatt at så unge folk brukte noe. Jeg burde sikkert ha tilkalt den ambulansen for sikkerhets skyld.

Den 35 år gamle samboeren skal etter planen forklaring mandag ettermiddag.

Ingen av de tre tiltalte erkjenner straffskyld for å ha etterlatt 15-åringen i hjelpeløs tilstand, men både kvinnen og 19-åringen erkjenner å ha brukt narkotika sammen med henne.