Den 56 år gamle regionsjefen er dømt til fengselstraff i to og et halvt år mens den 33-årige eieren av rengjøringsfirmaet er dømt til tre og et halvt år for grovt bedrageri, grov korrupsjon og utroskap.

Begge er fradømt retten til å å ha styreverv og drive næringsvirksomhet i en periode på fem år. I tillegg må de betale til sammen 442 000 kroner i erstatning til Nor Lines.

56-åringen ble funnet skyldig i å ha mottatt 325 000 kroner i bestikkelser fra eieren av rengjøringsfirmaet. Motytelsen var at firmaet fikk tre millioner kroner for arbeid som aldri ble utført.

Nor Lines driver godstransport for Hurtigruten. Da korrupsjonssaken ble oppdaget fikk 56-åringen sparken, og saken ble politianmeldt.

Bergen tingrett legger til grunn at frykten for omdømmetap er antatt å være årsaken til at mange selskaper velger å ikke anmelde slike handlinger fra ansatte.

En annen leder i Nor Lines forklarte i retten at det var en stor belastning at overfaktureringen for en stor del rammet Hurtigruten, som var den største kunden deres. Selskapet måtte jobbe mye for å gjenopprette tilliten til Hurtigruten.

Den tidligere regionsjefen har på en utspekulert og kynisk måte bevisst brukt sin særlig betrodde stilling, og sin fagkunnskap, til å manipulere regnskapene og månedsrapporteringene, går det frem av dommen.

I straffeskjerpende retning legger retten vekt på at eieren av rengjøringsfirmaet fremsatte falske korrupsjonsanklager mot en annen da han ble pågrepet.