Egget politisønn - dømt for vold

Politimannen reagerte sporenstreks da russen kastet egg på hans sønn.

Politimannen reagerte sporenstreks da russen kastet egg på hans sønn. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Russen la bokstavelig talt egget da han fornærmet en 15 år gammel gutt. Gutten sprang hjem til faren som jobber i politiet. Nå er eggkasteren dømt for vold.

DEL

I forrige uke var eggkastingen tema en hel rettsdag i Bergen tingrett. Dommerne trodde på gutten og politifaren, som viste frem bevismaterialet for retten; klærne sønnen hadde på seg i fjor, og som fortsatt tydelig var tilsølt av egg.

Den nå 20 år gamle mannen nektet for at han hadde kastet egg på 15-åringen under fjorårets russefeiring. Han vedtok derfor ikke boten på 3600 kroner for legemsfornærmelse.

RØDT MERKE: Gutten fikk et rødt merke i huden på overkroppen da en eldre ungdom kastet et egg ut fra russebilen ved 19-tiden om kvelden på Bønes 9. mai i fjor.

Den snarrådige 15-åringen noterte seg nummeret på bilen og sprang hjem til faren, som har en operativ stilling i bergenspolitiet. Da ble det fart i sakene.

Far og sønn satte seg sporenstreks inn i familiebilen i et forsøk på å spore opp den kriminelle eggkasteren. En halvtime senere gjenfant de russebilen i Stokkedalen.

TISSET PÅ SEG: Ifølge dommen skal faren ha hisset seg opp da han snakket til russen, som sønnen hadde pekt ut som eggkaster. Den mistenkte skal ha blitt så redd at han tisset på seg. Han trodde først at en torpedo var ute etter ham.

– Han var opphisset og sto så nært meg at jeg kjente spytt fra ham i ansiktet, forklarte 20-åringen i retten.

Politimannens oppførsel ble senere anmeldt til Spesialenheten for politisaker, men enheten fant at det ikke forelå noe straffbart fra mannens side.

Under rettssaken var det ikke noen tvil om hvorvidt 15-åringen hadde blitt truffet av egg, eller at det var kastet egg fra den aktuelle russebilen. Spørsmålet var hvem som var gjerningsmann.

Både 20-åringen og de andre på russebilen nektet for at de hadde vært i området på Bønes.

HYPOTETISK: Men teorien om at det var en annen gjerningsperson enn tiltalte som på en annen kjøretur hadde kastet egg på fornærmede anser retten som en hypotetisk og oppkonstruert tvil.

Tingretten slår fast at 20-åringen, som nå forsøker å skape seg en karriere i militæret, handlet med forsett eller vilje.

Dommerne mener bøtestraff er en passende reaksjon for den tidligere ustraffede mannen.

– Retten peker i denne sammenheng på at handlingen ligger i nedre sjikt av hva som er å anse som en legemsfornærmelse, og at tiltalte er tidligere ustraffet.

I tillegg til boten på 3600 kroner må han betale saksomkostningene på 2000 kroner.

Det er uvisst om dommen blir anket.

Artikkeltags