Fyrer løs mot Forsvaret

Rettsaken mot Atle Torbjørn Karlsvik startet onsdag (02.05.07).

Rettsaken mot Atle Torbjørn Karlsvik startet onsdag (02.05.07). Foto:

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik forklarer seg nå for første gang offentlig om tiltalen mot ham. Forsvarsledelsen får flengende kritikk.

DEL

Karlsvik åpnet forklaringen med å si til dommeren:

- Først vil jeg få lov å si, når du spør om jeg har lyst til å forklare meg, så har jeg de siste 18 månedene hatt veldig behov for å forklare meg, rengjøre meg og si at dette kjenner jeg meg ikke igjen i. Jeg har forklart med for Forsvaret og politiet og det er en glede å sitte her i dag og fortelle min side av saken, sa kontreadmiralen før han startet forklaringen.

- TRAKASSERING
Så la han harmdirrende til at:

- Forsvarsledelsenns behandling av saken savner sidestykke. Mine medarbeidere er blitt trakassert og har truet med anmeldelse. Dette er blitt en sak Forsvaret må vinne.

Han erkjente at han hadde tre jobber å fylle som en mann i det aktuell etidsrommet, og derfor hadde for mye å gjøre og derfor nok hadde et lavt presisjonsnivå når det gjaldt reiseregninger.

- INGEN STØTTEAPPARAT
Om belastningen denne saken har hatt på familien sa Karlsvik:

- Ikke en gang siden jeg gikk ut i permisjon 10. november 2005 har noen av mine overordnede tatt kontakt med meg. De har latt meg og familien i et vakum. At Generalinspektøren for Sjøforsvaret har sagt at han har opprettet et støtteapparat rundt meg er blank løgn.

- Hadde det ikke vært for at jeg raskt etablerte gode hjelperutiner for meg og familien tidlig hadde jeg ikke vært her i dag, sa Karlsvik, som også snakket varmt om sin kone og hennes innsats for Sjøforsvaret.

Karlsvik fortsetter forklaringen ut dagen, og i morgen.

Artikkeltags