– Han bare hev seg på meg, sa mannen i Bergen tingrett i dag.

En 27 år gammel mann av søramerikansk opprinnelse ble påført hiv etter å ha jobbet på Tropic Sauna i Sandviken, og den ansatte mener det er den gifte trebarnsfaren som har påført ham den alvorlige sykdommen.

– UNDER OPPLÆRING
50-åringen vedgikk at han selv ble hivsmittet i 2006, men at han fortsatte å gå på saunaen 1-2 ganger i måneden. Han hadde seks andre sexpartnere, men disse hevder han var kjent med at han var hivsmittet.

Høsten 2007 hadde han to ganger ubeskyttet sex med den ansatte. 27-åringen var ikke kjent med at tiltalte da var hivsmittet.

– Han var under opplæring, og bare hev seg på meg da jeg lå på massasjebenken, forklarte tiltalte.

– HAN MÅ TA ANSVAR
50-åringen beskrev hendelsene nærmest som et overgrep.

– Jeg vurderte ikke å anmelde ham for voldtekt på et sted hvor homofile har sex. Jeg ville bare bli ferdig med det. Men oppførselen hans var helt uvanlig. Jeg ønsker å ha en dialog med hvem jeg har sex med, svarte 50-åringen.

Aktor spurte tiltalte flere ganger hvorfor han ikke sa stopp?

– Det gikk så raskt, og mye fôr gjennom hodet. Jeg måtte bare holde meg fast på massasjebenken. Han må ta ansvar for det selv, svarte tiltalte.

– HØRTE ALDRI OM BETALING
Tropic Sauna ble nedlagt etter politiets razzia mot stedet i fjor vår. Eieren er siktet for hallikvirksomhet, men denne saken er ennå ikke ferdig etterforsket.

– Jeg har aldri hørt om at det ble drevet prostitusjon før jeg leste om det i avisen. Det foregikk sex mellom menn, ja, men jeg hørte aldri noe om betaling, svarte tiltalte.

I tillegg til straff vil det bli nedlagt påstand om erstatning.

27-åringens bistandsadvokat vil fremme et erstatningskrav på til sammen 265 000 kroner i oppreisning og økonomisk tap.