BA har møtt en av guttene som den gang var tidlig i tenårene. Politiet tror nå at de var de første som kom i kontakt med mannen som via Bandasjemannen nå kalles Lommemannen.

For en uke siden tok den nå 38 år gamle mannen sammen med sine tre kamerater kontakt med politiet, og varslet om møtet med mannen.

REAGERTE: – Vi hørte om koblingen mellom Bandasjemannen og Lommemannen. Da husket vi vårt møte med mannen her på Garnes i 1983 eller 1984, forteller mannen til BA.

De tre guttene ble ikke utsatt for et seksuelt overgrep.

– Møtet med mannen varte bare i noen sekunder. Vi løp nesten med en gang han ba oss om hjelp med bandasjen, sier 38-åringen.

Utrykningsleder i Kripos, Håvard Aksnes sier til BA at de nå tre voksne mennenes erindring om hva som skjedde på Garnes i begynnelsen av 80-tallet kan bety et gjennombrudd i jakten på Lommemannen.

SIKKER: Politiet er sikre på at mannen som forsøkte å lokke de tre unge guttene på Garnes, er samme mann som nå opererer under begrepet Lommemannen.

– Vi er nokså sikre på at det er samme mann fordi beskrivelsene er de samme som fra barn som på 90-tallet og helt frem til 2006 ble utsatt for overgrep av mannen, sier Aksnes.

Overgrepet i 83/84 skjedde like ved en gangbro over jernbaneskinnene ved Vestlivegen.

– Det er store forandringer på stedet nå. Men den kvelden møtte vi på en mann som sto gjemt inne i et buskas ved noen trær og ba om hjelp til å ordne en bandasje, sier mannen nå.

De tre husker at mannen stotret og stammet, og virket utrygg. Han var trolig ikledd i hettegenser eller treningsdrakt.

– Han sto godt skjult, og vi kunne ikke se ansiktet hans. I dag husker vi ikke dialekten hans, sier mannen.

De tre så ham bare i noen sekunder.

– Da han snakket til oss, løp vi bare. Men senere har vi oppigjennom oppveksten snakket om denne rare mannen. Når vi nå hørte om bandasje-forbindelsen til Lommemannen meldte vi oss til politiet, sier mannen.

– Vi håper inderlig at politiet løser denne saken, sier mannen.

DEBUT? Episoden de tre mennene helt nylig har fortalt til politiet, kan være Lommemannens første forsøk på overgrep mot barn.

– Senere er mannen blitt en profesjonell overgriper. Vi spør oss hva han har bedrevet fra 83/84 til 1990?, sier Håvard Aksnes.

– For ett sted må denne mannen ha begynt sine overgrep. Kanskje er denne episoden hans debut, sier Aksnes.

– Vi er avhengig av å få hjelp fra publikum. Et sted der ute er det mennesker som kan sitte på den lille detaljen som gjør at denne saken kan løses, sier Aksnes.