Østlendingen har 14 dommer bak seg, men mesteparten gjelder vinningskriminalitet, kjøring i heroinrus og annet.

Sin første dom fikk han i 1987, men saken ble overført til barnevernet. Han har ingen utdanning utover niårig grunnskole, og har selv fortalt i retten at han begynte med heroin i femtenårsalderen.

34-åringen ble av Oslo tingrett dømt til fengsel i ni måneder i 2002. Det alvorligste tiltalepunktet var et ran av en eldre dame, der vesken hennes ble røsket fra henne, slik at hun falt.

Han ble også dømt for tyveri av tobakksvarer og øl. Mannen stjal også en loddelampe fra Clas Ohlson for å varme opp heroinen, og en matpakke en gang han var sulten.

Han er også dømt for å ha stjålet ost og kaffe. Noen av varene har han solgt for å kunne kjøpe heroin.

I 1997 prøvde han også å svindle til seg 47 000 kroner fra Kredittkassen i Vika i Oslo, ved hjelp av en falsk sjekk.

I Bergen tingrett har han også blitt dømt for å ha ranet en kiosk i Oslo ved hjelp en sprøyte fylt med blod. Under ranet sa han at det var hiv-infisert, men under rettssaken oppga han å ikke være smittet.

Ved tidligere rettssaker har forsvarere argumentert med mannens vanskelige oppvekst med fem år på barnehjem i 10-15-årsalderen som en formildende omstendighet.

Han har også vært på rehabiliteringsopphold, uten at han har klart å komme seg på rett kjøl av det.

Kilder ved Bergen fengsel er overrasket over at 34-åringen er siktet for drap og en svært alvorlig sexforbrytelse.

Men han har etter det BA kjenner til vært i ulage psykisk den siste tiden, og flere ganger vært innlagt på Sandviken sykehus.